Altenmarkt-Zauchensee bestaat uit twee gebieden. Altenmarkt en Zauchensee. In Altenmarkt voel je een vredige sfeer. De sneeuw ligt als een donsdeken in het open dal en fluistert stilletjes om er sneeuwengeltjes in te komen maken. Altenmarkt is ideaal voor teambuilding binnen het gezin. Wat is er leuker dan elkaar toelachen met de straffe stoten die je uisteekt wanneer je aan het skiën bent? Beginners in het leren van de kunst van het glijden zakken best af naar de skiberg in het skigebied Radstadt-Altenmarkt. De kleine maar fijne skiberg moedigt je aan als een cheerleader in elke Amerikaanse high school movie.

Zauchensee heeft uitdagendere pistes voor wie al enkele jaartjes bezig is met deze fenomenale sport. Wanneer ik ga skiën, ben ik daar die paar dagen helemaal echt in de ban van. Dan bestaat er niets ander meer dan sneeuw, bergen, liften, skiën, après-skiën. Ook mijn dromen denken aan niets anders. Zachtjes indommelen en glijden en zweven over pistes. Opeens word ik met een schokje wakker door de stevige val die ik maak in mijn droom. In het hoteldorp Zauchensee kan je je droom (hopelijk zonder vallen) onmiddelijk verderzetten op de piste zonder onaangename verplaatsing.

Ook snowboarders scheren langs de pistes. Met hun beide voeten op één plank zeilen ze naar beneden en wanneer ze remmen springt sneeuw omhoog in een boogje zoals golven waarin surfers zwerven. Vrijheid. Dat gevoel besluipt me wanneer ik op het punt sta te vertrekken op een lange dagtocht. Als een avonturier de pistes bestijgen, de queeste naar beneden. De woeste sneeuw bestrijdend met mijn immer elegante skivaart. In Zauchensee beschouw je jezelf als een skivedette die racet tegen de wind en het licht. Op deze pistes vindt namelijk de Ski Weltcup plaats. De wereldbeker alpineskiën is een wedstrijd die gedurende het hele wintersportseizoen aanhoudt, gespreid over het hele noordelijke halfrond. In Zauchensee laten de beste vrouwelijke skiërs hun kunstjes zien in de discipline afdaling en combinatie.

Altenmarkt-Zauchensee heeft meer te bieden dan skiën en snowboarden. Er is een uitgebreid loipenetwerk voor langlaufers. Rodelen voelt als een achtbaan in een pretpark, maar dan zonder de repetitieve oorwurmen die vaak in de wachtrijen weergalmen. En het pretpark is geen monster van een kunstig decor, maar een prachtig panaroma overgoten met een sausje van frisse berglucht. Wie geen zin heeft om in skilaarzen te kruipen, kan met zijn eigen schoen in een sneeuwschoen schuiven. Door het puntige topje doet zo’n schoen denken aan de schoenen van een kerstelf, maar dan in sandaalvorm. Ideaal om te trippelen op de ongerepte paden. Vanaf eind november kan je genieten van echte kerstsfeer op de romantische kerstmarkt.

In Zauchensee wordt tijdens de wintertijd het aloude gebruik van de vuurschalen in ere gehouden

Een vakantie zou niet compleet zijn zonder gastronomische hoogstandjes. De weingalerie prikkelt alle zintuigen. Je ogen worden gevoed met de kunstwerken van lokale artiesten, je tong door de beste wijnen van de wijnboeren van Burgenland en je oren door live muziek. Liever een biertje? Dan zal hüttenshopping met een degustatie van dat gerstenat als muziek in de oren klinken. Of geniet van een wandeling over de historische Altenmarkt met smaakvolle tussenstops.

Een beetje geschiedenis kan ook smaken. In Zauchensee wordt tijdens de wintertijd het aloude gebruik van de vuurschalen in ere gehouden, waarbij rokende kruiden en harsen zorgen voor een uniek parfum. Tijdens een magische wandeling door het besneeuwde Zauchwald vertelt een experte je de geschiedenis van deze oeroude Oostenrijkse traditie.

Meer info over Altenmarkt-Zauchensee vind je via deze link.

Arrangement

Ski + Therme
* 3 overnachtingen in hotelcategorie naar keuze
* 2 dagen skipas Ski amadé
* 4 uur thermen-toegang inclusief sauna in de Erlebnis-Therme Amadé
* Salzburg Sportwelt Card met talrijke kortingen
* Gratis bezoek aan de sterrenwacht in Zauchensee
* Gratis sessie langlaufen Flying Coach
Vanaf € 279 per persoon.

Productie: Emanuel Parent.
Presentatie: Renske Vercammen.
Teksten: Eva D’Haese.
Foto’s: Altenmarkt-Zauchensee.

Praktisch

Fototips en culinaire tips

Sterrenwacht Zauchensee gunt je een blik op de hemel, duizend sterren, waar alle romantici van dromen.

Een van de mooiste uitzichtspunten in de Ennspongau beleef je vanaf Berggasthof Haberstattgut.

Vanaf piste Zauchensee heb je een panorama van 360° op de bergen.

Geniet van verse en gezonde streekproducten op de fijnproeversmarkt.

#justme momenten

Astronomen en telescopen verklappen de geheimen van de hemel op een sterrenwandeling.

De Flying Coach (die je kan herkennen aan zijn/haar jas) geeft je spontaan tips om je langlaufskills te verbeteren.

Een culinaire wandeling waarbij je op vijf verschillende plekken van lokale specialiteiten geniet.

De regio is ideaal voor een fascinerende tocht door het landschap.

Ontdek nog meer artikels over ...