strandhuisjes
Landal Beach Villa’s

De lente viel dit jaar op een zondag. U weet het vast nog: de eerste bloemen bloeiden in het Hallerbos, en het was de dag dat Tom Boonen niét voor de vijfde keer Parijs-Roubaix won. Ik had dat weekend al een tijdje in donkerrood aangestipt, in een mobiele agenda die me elke ochtend trouw aan gemaakte afspraken herinnert.

Landal Beach Villa’s
Landal Beach Villa’s

Landal bouwde een tijdje geleden enkele tientallen strandhuisjes op het strand van Hoek van Holland, dertig kilometer ten westen van Rotterdam. De huisjes – Landal verkiest de naam Beach Villa’s – werden op een vrijwel unieke locatie gebouwd, aan een strand waar de vloed geen kans maakt, en met zicht op Rotterdamse havenbewegingen. Lang zit ik die eerste avond naar gastankers te turen en naar schepen met containers in verschaalde kleuren en opschriften uit vreemde landen. Het is een van de trekpleisters van dit vakantiepark, dat net zoals bij alle stranden in Nederland weliswaar aan een publiek strand ligt. Landal loste dat op door het wandelpad op enkele meters van je huisje te leggen. Geen risico op gluurders of nieuwsgierige blikken.

Landal Beach Villa’s

Zweeds vernuft

Binnen werd vernuftig omgegaan met de beschikbare ruimte, die alles bij elkaar vijftig vierkante meter bedraagt. Er zijn twee verdiepingen. Landal koos voor een geschakeerde bouw, én voor twee units per huisje. Dat is een risico: je wilt tijdens zo’n weekend toch vooral naar de branding luisteren, en niet naar het liefdesspel van de buren. De huisjes worden vermarkt voor 4 tot 6 personen. Dat laatste raden we enkel op warme dagen aan, als je niet de hele tijd binnen hoeft te vluchten voor koude, regen en wind. Want dan wordt het erg krap.

Het interieur is geïnspireerd door een Zweedse meubelfabrikant die doorgaans ook wel raad weet met kleine ruimtes. Het is licht, met veel wittinten en gebruik van hout. Details in de kleur en textuur van de kussens zorgen voor een rustgevend profiel. De trap naar boven is smal en steil, en dat is geen goed idee voor erg kleine kinderen. Boven werd wel een hekje voorzien zodat de kinderen niet onverhoeds naar beneden kunnen donderen. De badkamer is beneden, aan de duinenzijde, en heeft een uitstekende regendouche.
In de buurt zitten een aantal uitstekende beach clubs, die inmiddels helaas ook hun prijzen aan de vele Duitse en Belgische gasten hebben aangepast. Kleine inkopen kun je in het winkeltje aan de receptie doen. In het centrum van Hoek van Holland zit een Albert Heijn met een prima assortiment, en voor ’s ochtends kun je vooraf verse broodjes bestellen. Er is overal gratis wifi in de huisjes.

Hoek van Holland

Landal specialiseert zich in verhuur van vakantiewoningen en heeft een prima reputatie. De strandhuisjes in Hoek van Holland horen tot de allernieuwste in het portfolio, er worden intussen alweer enkele units bijgebouwd.

Grootste voordeel: je eigen luxeplek direct aan het water.
Grootste nadeel: je deelt je luxeplek met honderd andere gasten.

Algemeen advies: boek ruim op voorhand en reserveer eerst een weekend buiten het hoogseizoen zodat je precies kunt aanvoelen of dit soort vakantie wel iets voor jou is. Weekends in laagseizoen worden vaak met een mooie korting verhuurd. Ons weekend (vrijdag tot maandag) tijdens de paasvakantie kostte alles bij elkaar 735 euro. Daarbij komt facultatief nog huur van linnen en handdoeken. Allerlei extra’s (zoals de broodjes ’s morgens) kunnen de rekening flink doen oplopen.

Info en reserveringen krijg en doe je hier.
Algemene info: www.holland.com.

Ontdek nog meer artikels over ...