Wie deze pagina’s een beetje volgt, weet dat we af en toe een geheimtip brengen voor een weekendje weg. Deze week kiezen we voor Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck, een buitengewoon hotel op een uitzonderlijke locatie midden in de prachtige natuur van Nederlands-Limburg. Kasteel Daelenbroeck werd gebouwd op de grondvesten van een 14e-eeuwse burcht en dat merk je aan alles. Zowel het onthaal als het verblijf zijn er vorstelijk. De Hoofdburcht, de Voorburcht en de Kasteelhoeve bieden elk hun eigen bijzondere eigenschappen en sfeer. De Voorburcht bestaat uit 3 vleugels met een grote binnenplaats. Hij werd gebouwd omstreeks het jaar 1707. De Hoofdburcht met de middeleeuwse gewelven is imposant en biedt plaats aan verschillende hotelkamers en feestzalen. De gebouwen van het Landgoed zijn overigens aangewezen als Nederlandse Rijksmonumenten!

Op dit prachtige landgoed gaan natuurschoon en rust hand in hand met cultuur, luxe en comfort. De kamers zijn er somptueus, zoals het hoort in een prinsheerlijke omgeving. En bij een deugddoende herfstzon kun je warm ingeduffeld zonder twijfel van thee of koffie genieten op het grote vlonderterras. Kasteel Daelenbroeck biedt immers een Royale High Tea, voor maar 25 euro. Daarvoor kun je languit genieten van een glas prosecco, sandwiches en scones met jam en clotted cream, een minisoepje van het seizoen met quiche, gebaksoorten, Engelse kazen, brood en salade en een uitgebreide keuze uit de theekist.

De chef maakt overigens maar wat graag gebruik van de vele streekproducten uit Limburg

Landgoed Kasteel Daelenbroeck zet ook op andere momenten in op gastronomie. Je vindt er zowel een gastronomische kaart als een brasseriekaart. In het restaurant kun je genieten van de pareltjes uit de streek. De brasseriekaart verschaft je alle gelegenheid tot heerlijk informeel ontspannen en genieten. Ideaal voor de lunch!
Dineren in een gastronomische omgeving betekent culinair genieten, van amuse tot koffie. Of je nu kiest voor het menu dat de chef die dag heeft samengesteld of à la carte. Er zijn verschillende wijnarrangementen, en als je daar je gading niet in vindt, is er nog een uitgebreide wijnkaart. De chef maakt overigens maar wat graag gebruik van de vele streekproducten uit Limburg. ‘Het geheim zit toch in het respect voor natuur en jaargetijde. Al het goede wat het seizoen te bieden heeft. Dat probeer ik in de gerechten te stoppen, zodat je ervaring op Daelenbroeck compleet is.’

Een weekendje Bourgondische weldaad is niet volledig zonder een namiddag kuren in het luxueuze wellnesscenter Vita Allegra, dat je in zusterhotel Boshotel Vlodrop vindt. Je verpoost er in het binnenzwembad, de jacuzzi, de zwembadsauna en op de zonneweide.
In het zeer uitgebreide saunalandschap ontspan je in de Finse sauna, het Turks stoombad, de infraroodcabine, diverse voetenbaden en een avontuurlijke buitensauna. Beautybehandelingen en massages kun je vooraf reserveren.

Vanaf de slotgracht kun je uitkijken over een van de vennen van het Nationaal Park De Meinweg

Hoteldirecteur Ger Meijers is natuurlijk best trots op het Landgoed. Niet alleen omdat het een heerlijk hotel is met restaurant, maar ook omdat het best wel wat zegt over de Limburgse gastvrijheid. ‘Wist je dat je in Roerdalen zogenaamde geluksplekken vindt? Die laten je op een leuke manier de omgeving verkennen en de unieke tips uit de omgeving zien. De inwoners van het dorp stuurden liefst 200 plekjes in en daarvan werden er 25 uitverkoren die door iedereen kunnen bezocht worden. Je kunt ze op eigen houtje ontdekken, met de fiets of te voet. Of anders is er ook een overzichtelijke brochure die je aan de receptie van het hotel vindt of ook nog bij Brasserie De Boshut (Meinweg 2 Herkenbosch).’
‘In dit najaar willen we natuurlijk graag uitstapjes doen, en wij zorgen ervoor dat dat in alle rust en veiligheid kan. Je hoeft het helemaal niet zo ver te zoeken. Vanaf de slotgracht kun je uitkijken over een van de vennen van het Nationaal Park De Meinweg, een prachtig stukje natuur. Met de kinderen raad ik een uitstapje aan naar GaiaZOO van Kerkrade. Dat is een erg fijne dierentuin. Gewoon vooraf even registreren en je tijdslot kiezen op de website.’

Je weekendje reserveren in Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck kan het eenvoudigst via deze link.

Adres:
Kasteellaan 2
NL-6075 EZ Herkenbosch / Roermond

Ontdek nog meer artikels over ...