Op wereldreis in de Markthalle

Wanneer we slenteren door deze enorme markthal, vergeten we al snel dat we ons in Duitsland bevinden. Je vindt er culinaire specialiteiten van over de hele wereld, op ongeveer 5000 vierkante meter. De hoogwaardige en verse producten, een historische architectuur en een enorme verscheidenheid aan voeding zorgt voor enige harmonie. Maak van de gelegenheid gebruik om vanalles te proeven in de markthal, of eet er in een van de vele restaurants. Er is bijvoorbeeld een Spaanse tapasbar, maar ook een Italiaans en een Duits restaurant.

Heerlijk ontbijten in café Hüftengold

Dé plek om met vrienden te ontbijten. Hüftengold ligt aan de Olgastraße, die zeer dicht bij het stadscentrum ligt. Hüftengold heeft alles om je dag goed te beginnen: roereieren, vers brood én vers gemaakte jam! Vanessa beveelt ons het veganistische ontbijt, met extra veel verse groenten, aan.

Typische Zwabische gerechten in Alte Kanzlei

Wanneer je het Zuiden van Duitsland bezoekt, mag je natuurlijk niet vergeten om de Zwabische keuken uit te proberen. Vanessa’s aanrader om je volledig onder te dompelen in het culinaire Zwaben is restaurant Alte Kanzlei. Je vindt er smakelijke Maultaschen (pasta-vierkantjes gevuld met vlees en spinazie), Käsespätzle (kaasnoedels) en de typische Linsen mit Spätzle (linzenschotel met noedels). Tijdens je bezoek moet je zeker een van deze gerechten proberen. Hét moment om Alte Kanzlei te bezoeken, is tijdens het jaarlijkse evenement Weindorf. Rondom het centrum van Stuttgart bevinden zich verschillende wijnboeren. Ook Alte Kanzlei, gelegen aan de Schillerplatz, heeft een eigen wijngaard.

Fluxus: het moderne Stuttgart

Mode, design, vintage en Zeitgeist. Je vindt dit alles in de Calwer Passage. Het (tijdelijke) ontmoetingscentrum Fluxus is een populaire ontmoetingsplaats bij de lokale bevolking. Je vindt er de ene pop-up store na de andere, met een heerlijk aanbod van regionale gerechten. Vanessa’s favoriet is Café Holzapfel. Overdag geniet je er van een heerlijke panini of zelfgemaakt gebak. Ook de veganisten onder ons vinden er heel wat lekkers.

Restaurant Tabano

Een wijk die bij toeristen nog niet erg bekend is, maar steeds populairder wordt is Stuttgart West. Je vindt er een enorme culinaire diversiteit, enkele van de beste koffiebars en heel veel Instagram waardige plekjes. Ook het authentieke Italiaanse restaurant Tabano ligt in deze wijk. De sfeer is er geweldig en het eten is er heerlijk. Reserveren is aangeraden.

Vanessa Rappa

Vanessa woont in het Duitse Stuttgart, maar ze houdt er ook van om de wereld te ontdekken. Roadtrippen door Portugal, backpacken in Cuba of wandelen in Oostenrijk… Het is haar passie om de wereld te zien. Volg haar avonturen hier.

Ontdek nog meer artikels over ...