In Limburg is het altijd een paar graden warmer, en dat huiselijke gevoel overvalt me meteen wanneer ik het domein van de oude kasteelhoeve oprijd. Middenin het bosrijke gebied leidt een dreef van kinderkopjes, met eikenbomen aan weerszijden, me naar Romantik Hotel Hostellerie La Feuille d’Or. Waar de inspiratie voor deze naam vandaan komt, wordt meteen duidelijk. Het gouden blad.

Gastvrouw Cindy begroet me onmiddellijk met een vriendelijke lach wanneer ik het hotel binnenstap. Hier voel je je onmiddellijk thuis, zonder ook maar een tikje te moeten inboeten aan de puurste vorm van luxe. De houten trap kraakt gezellig onder het gewicht van hotelgasten die al jaren van Limburgse gastvrijheid genieten. De rustieke accenten zijn een rode, misschien wel gouden draad doorheen het hele hotel, tot zelfs in het interieur van de zes kamers van Romantik Hotel Hostellerie La Feuille d’Or. Zo kozen de uitbaters voor houten hoofdborden voor de bedden en ook de ramen zijn versierd met houten luikjes. Enkele hedendaagse accenten brengen licht en nog meer verfijning.

Op het gelijkvloers bevindt zich een aparte bar, de ontbijtruimte voor de hotelgasten maar ook het gelijknamige restaurant. Hier ben je op de juiste plek als je wilt genieten van een gastronomisch diner! Want sinds 2006 wordt Restaurant La Feuille d’Or ieder jaar bekroond met een score van 15 op 20 door Gault&Millau. Schuif je voeten onder tafel en laat je verwennen door chef Jan Martens die je laat proeven van zijn meergangenmenu’s, niet zelden geïnspireerd door de verfijnde Franse keuken. Alle producten die het team in de keuken gebruikt zijn van lokale oorsprong en in de tuin van de oude kasteelhoeve hebben Cindy en Jan een eigen kruidentuin. Ook de honing die ze serveren, komt uit de tuin van Romantik Hotel Hostellerie La Feuille d’or zelf!

Vlij gerust neer in de lichtrijke veranda tegenover de bar, met een wijntje in de hand of gewoon met een goed boek

Het menu van de maand juli doet je onmiddellijk watertanden met onder andere Noordzeekrab, geserveerd met sesam, appel, koolrabi en lavas; pladijs met bloemkool, grijze garnalen en vadouvan; zeebaars met peultjes, erwt en dille; kalfszwezerik met bleekselderij, aardappel en pickles; kalfsribstuk, geserveerd met courgette, wortel en groene asperge en aardbei met dragon en merengue. Zoals altijd geeft chef Jan een eigentijdse draai aan de klassiekere gerechten. En ook van dit menu kan je genieten, telkens met de meest waardevolle aangepaste wijnen.

Vlij gerust neer in de lichtrijke veranda tegenover de bar, met een wijntje in de hand of gewoon met een goed boek. Op dit plekje wordt iedereen enthousiast bij het zien van al het mooie groen daarbuiten. Romantik Hotel Hostellerie La Feuille d’Or pakt dan ook ferm uit met zijn ligging, middenin het Nationaal Park Hoge Kempen. Met zijn 5700 hectare aan ongerepte natuur en 220 kilometer aan wandel- en fietsplezier, is dit verblijf een absolute must voor natuurliefhebbers.

Voor de shopfanaten onder ons mag Maasmechelen Village niet uit dit lijstje ontbreken

Dat is dan ook een van de tips die gastvrouw Cindy graag meegeeft. ‘Ik stuur onze hotelgasten vaak naar Connecterra, waar je de mijnterrils kan beklimmen en zo een prachtig uitzicht krijgt over de hele streek. Het vertrekpunt ligt hier net buiten de deur, en verder hoef je alleen maar de bewegwijzering te volgen. Maar binnen het Nationaal Park heb je meerdere toegangspoorten, zo zijn Bokrijk en Kattevennen in Genk ook zeker de moeite waard. Kattevennen is trouwens ook een uitstekend idee met kinderen, of op een regenachtige dag. Hier ligt namelijk de cosmodrome, waar je je even als een echte astronaut waant. En voor de shopfanaten onder ons mag Maasmechelen Village niet uit dit lijstje ontbreken’, vult Jan aan. ‘Hier vul je makkelijk je hele dag vol winkelplezier!’

Wil je meer informatie of Romantik Hotel Hostellerie La Feuille d’Or rechtstreeks boeken? Dat kan hier!

Ontdek nog meer artikels over ...