De Karoo Edvark Trail is zeker geen walk in the park, eerder een uitdagende hike voor wie sterk in zijn (wandel)schoenen staat en fan is van het betere klim- en klauterwerk.

Karoo Erdvark Trail
Karoo Erdvark Trail is een prachtige panoramische (wandel)route die door het ongerept natuurgebied The Karoo loopt, een van de grootste ecosystemen van Zuid-Afrika. Deze trail is de eerste met het Green-Flag kenmerk. Dat wil zeggen dat er op een verantwoorde manier wordt omgegaan met de lokale natuur en cultuur. De Karoo Edvark Trail is zeker geen walk in the park, eerder een uitdagende hike voor wie sterk in zijn (wandel)schoenen staat en fan is van het betere klim- en klauterwerk. Verken je de omgeving liever op een rustige manier? Dan kan je dit ook per paard doen.

Red Dune Route
The Red Dune Route of de Rode Duinroute is een tocht die dwars door de afgelegen Kalahari woestijn loopt. Rode zandduinen, uitgedroogde rivierbeddingen, afgetopte acaiabomen en een altijd straalblauwe hemel typeren de verrassend veelzijdige flora van deze woestijnroute. Qua activiteiten is er ook voor elk wat wils: van woestijnwandelingen tot duneboarding voor de adrenaline-junkies of het bezoeken van een kamelenboerderij voor wie het allemaal wat rustiger mag. Daarnaast geven lokale gidsen workshops over de authentieke cultuur en de smaakvolle keuken van Zuid-Afrika.

Melville Koppies
Middenin de stad Johannesburg ligt het beschermd natuurgebied Melville Koppies. Je kan er een rondleiding volgen bij locals, en zo alles te weten komen over de natuurpracht van het park. Tijdens deze wandeling maak je kennis met de lokale planten en heb je een prachtig uitzicht over de stad én de nabijgelegen wijk Melville. Hou je van vintage meubilair, sieraden, kleding of boeken? Dan is deze wijk, boordevol schattige winkeltjes waarin je kan rond snuisteren, zeker een bezoekje waard.

Sani Pass

Leshiba Wilderness
Diep verscholen in Het Soutpansberg-gebergte vind je Leshiba Wilderness terug. Deze luxueuze ecolodge staat middenin de natuur, wat het de ideale uitvalsbasis maakt voor het verkennen van de prachtige, omliggende natuur. Vertrek op mountainbike-tocht om wilde dieren te spotten of kom tijdens een avontuurlijke hike alles te weten over het Zuid-Afrikaanse plattelandsleven. Daarnaast biedt de logde ook heel wat workshops aan om de lokale ambachten te stimuleren en om traditionele  Zuid-Afrikaanse vaardigheden te behouden.

Ramenhead
Ramenhead is een Japans Ramen restaurant in het centrum van Kaapstad. Wanneer je honger hebt gekregen van alle pittige hikes en avontuurlijke safaritochten, kan je hier terecht om die te stillen. Chefkok Peter Tempelhoff creëert hier elke dag de smakelijkste kommen ramen. Wil je reserveren om zeker te zijn van een plaatsje? Dan ben je eraan voor de moeite. Het restaurant aanvaardt slechts een beperkt aantal gasten per halfuur en neemt geen reserveringen aan, hierdoor kunnen de wachtrijen aan de deur snel oplopen. Wie wil genieten van een heerlijk dampende kom verse noedels, vergezeld van een fris glaasje saké kan dus beter geduld hebben.

Sani Lodge
Sani Lodge is een verblijf dat je kan vinden aan de voet van de iconische Sani Pass. Dit is een van de oudste loges van heel Zuid-Afrika. De eigenaars zijn pioniers op vlak van verantwoord en duurzaam toerisme. Ze wonnen hiervoor zelfs een zilveren Africa Responsible Tourism Award voor de inzet voor de armoedebestrijding van lokale gemeenschappen in afgelegen gebieden van Zuid-Afrika.

Lion & Rhino Reserve
Op het grondgebied van dit reservaat leven meer dan 100 (!) verschillende wilde diersoorten waaronder zoogdieren, reptielen en vogels. Wanneer je hier op safari gaat, heb je dus een grote kans om een deel van de big five te spotten. Maar ook wilde honden, jachtluipaarden, tijgers, zebra’s en antilopes kan je hier bewonderen in het wild. Dit is dé ideale plek voor een braai bij zonsondergang, om roofdieren tijdens het voeren te bekijken of om je te wagen aan een avontuurlijke game drive.

Luchtballonsafari
Een andere unieke manier om de prachtige fauna en flora van Zuid-Afrika te verkennen, is vanuit een luchtballon. Vroege vogels kunnen genieten van een adembenemende zonsopgang, terwijl nachtraven hun hart kunnen ophalen bij een spectaculaire zonsondergang. Zo kan je de uitgestrekte vergezichten van het spectaculaire Zuid-Afrikaanse reliëf ontdekken en verken je het land vanuit een nieuw perspectief.

Word wakker van het melodisch getjilp van enkele wilde vogels en neem vervolgens een verfrissende duik in het water.

Lodge Coot Club
Diep verscholen tussen de groene heuvels van de Maanschynkop-bergen en het schitterende water van het Walker Bay kan je de Lodge Coot Club terugvinden. Hier kan je genieten van de prachtige, ongerepte natuur en écht tot rust komen. Onder de leuze ‘Eat, Play and Stay’ kan hier terecht voor alles wat daarmee te maken heeft. Word wakker van het melodisch getjilp van enkele wilde vogels en neem vervolgens een verfrissende duik in het water.

Awehness’ motortocht in Baviaanskloof
Is hiken of paardrijden minder je ding en wil je Zuid-Afrika op een unieke manier ontdekken? Dan kan je een motortocht maken door de Baviaanskloof. Op 3 à 5 dagen doorkruis je de unieke omgeving van deze kloof en het omringend natuurgebied. Met de motor kom je op andere, soms onverwachte en verrassende plekken waar je anders helemaal niet zou komen.

Wil je je nog meer laten verrassen door de wonderlijk avontuurlijke natuur van Zuid-Afrika? Surf dan naar https://www.southafrica.net.

Door Margot Domen

Luchtballon Safari

Ontdek nog meer artikels over ...