De eerste dag mag je naar eigen voorkeur invullen en je onderdompelen in het gewoel van de kleine steegjes in de medina van Marrakech om er de geuren en kleuren van de stad helemaal in je op te nemen. En wil je even rust en schaduw, bezoek dan zeker de prachtige Majorelletuin waarin de helblauwe villa van Yves Saint Laurent zich nestelt. Dit is een oase van rust in de geanimeerde stad. Nog zo’n oase aan de rand van de stad is de Menara-tuin. Wist je dat het water om deze tuin te irrigeren en het waterbassin te vullen uit het Atlasgebergte 30 km verder komt via een ingenieus systeem dat al meer dan 700 jaar oud is?
Het boeiende plein Djema El Fna komt ’s avonds helemaal tot leven. Dit is dan de place to be om slangenbezweerders, vuurspuwers en acrobaten aan het werk te zien en je ogen uit te kijken bij eet-en drankkraampjes terwijl de kruidige geuren je uitnodigen om van al dat heerlijks te proeven.

De volgende ochtend is het tijd om de meeste toeristen achter je te laten, want je tocht gaat dan verder richting zuiden. Je chauffeur wacht je op na het ontbijt en je rijdt via schitterende landschappen en kleine bergdorpjes tot aan de bergpas Tizi ’n Tichka. Deze kronkelende bergpas bereikt een hoogte van 2260 meter en is de hoogste bergpas in Noord-Afrika. In de namiddag kom je aan in Ait Benhaddou met zijn imposante Kasbah die regelmatig dienst doet als filmdecor. Verschillende scenes van ‘Gladiator’ en ‘Jezus van Nazareth’ werden hier gedraaid.

Deze adembenemende kloof biedt een indrukwekkend zicht op de 300 meter hoge rotswand

Bij het ochtendgloren trek je verder naar het zuiden via de stad Kelaa ‘M Gouna, bekend voor het rozenfestival dat hier elk jaar in mei plaatsvindt. Deze mooie route wordt ook wel de ‘Weg van de 1001 kasbahs’ genoemd. Het eindpunt van je ontdekkingstocht van vandaag is de indrukwekkende Dadesvallei die je bereikt via groene palmvalleien, grillige rotspartijen en dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Eens daar aangekomen is het tijd om in actie te schieten want de Dadesvallei in al zijn pracht, verken je best te voet. Trek comfortabele wandelschoenen aan, want je gaat op pad voor een actieve rotswandeling met adembenemende uitzichten op bizarre rotsformaties. Als beloning voor je prestaties, mag je ’s avonds je voeten onder tafel schuiven en zal er een heerlijk bed voor je klaarstaan bij ‘Auberge Chez Pierre’.

Na een verkwikkende nachtrust en een smakelijk ontbijt mag je je wandelschoenen weer aantrekken want vandaag staat de Todrakloof op het programma. Deze adembenemende kloof biedt een indrukwekkend zicht op de 300 meter hoge rotswand. Een gediplomeerde berggids wandelt met je mee en toont je de mooiste plekjes. ’s Avonds is er tijd voor complete rust en zorgt Auberge chez Pierre weer voor typische spijs en drank en een goede nachtrust.

De voorlaatste etappe van je ontdekkingstocht brengt je naar de Rozenvallei van waar je wandelt naar de Gorges d’Agouti. Dit is een prachtige wandeling van ongeveer 3 uur door een onbekende, maar spectaculaire kloof door lokale tuinen en riviertjes. Na deze heerlijke wandeling rijd je richting Skoura voor een avondmaal in Dar Lorkam, gelegen midden in de palmbomenvallei van Skoura.

De volgende ochtend is het tijd om je bagage weer in te laden zodat je, samen met je reisgezelschap, nog onuitwisbare indrukken kan verzamelen van de schoonheid van het ruwe landschap tijdens de terugrit naar Marrakech. Aangekomen in Marrakech kan je de tijd die je rest tot aan je terugvlucht de volgende dag, vrij invullen en nog even verdwalen in de kleurrijke souks.

Deze individuele rondreis ‘Actief genieten’ van Imagine Travel (8 dagen/7 nachten) is mogelijk met dagelijks vertrek, vanaf 2 personen. Bekijk ook deze vakanties naar Marokko.

 

Ontdek nog meer artikels over ...