Bezoek de zoutmeren van Aigues-Mortes

De zoutmeren van Aigues-Mortes vormen samen een beschermd natuurgebied van maar liefst 8.000 hectare groot en herbergen unieke flora en fauna, waaronder ruim 10.000 flamingo’s. De vele schakeringen roze in de zoutmeren creëren bovendien een extra bijzonder natuurspektakel dat op maar weinig plekken in de wereld te bewonderen is. Het is de Dunaliella Salina, een eencellige alg die in ondiep zout water leeft, die verantwoordelijk is voor dit apart kleurenpalet én ook voor de roze flamingo’s die ze via hun voeding binnenkrijgen. Ook het gezellige dorpje Aigues-Mortes zelf verdient zeker een bezoekje en is de ideale plek om even uit te rusten op een terrasje.

Logeer aan de oevers van de zoutmeren

Wil je je graag helemaal onderdompelen in deze natuurpracht? Kies dan eens voor een unieke overnachting aan de oevers van de zoutmeren. Dankzij de stijlvolle cabanes van Nuits Salines logeer je met zicht op de zoutbekkens en in de stilte van de natuur. De huisjes zijn 15 tot 20 m2 groot en voorzien van alle comfort. Een onvergetelijke ervaring!

(Lees verder onder de foto’s.)

Camargue
Camargue
Nuits Salines
© Nuits Salines

Ontdek de regio te paard

Nog iets waar de Camargue bekend om staat, zijn de prachtige Camargue-paarden die er in het wild leven. Ze zijn wit of grijs van kleur een vaak kleiner dan andere paardensoorten. Op verschillende plekken kan je een begeleid ritje met ze maken en zo de moerasgebieden en hun andere bewoners op een originele manier verkennen.

Arles en zijn Amfitheater

Zin om ook wat cultuur en geschiedenis op te snuiven? Dan mag een bezoek aan de historische stad Arles zeker niet ontbreken. Zowel de imposante stadsmuur als het indrukwekkende Amfitheater transporteren je even naar een ver verleden waarin de stad een belangrijke rol speelde in het Romeinse Rijk.

Wijk eens uit naar Montpellier

Voor wie de natuur van de Camargue graag combineert met een kleine citytrip is een bezoek Montpellier de ideale (dag)uitstap. De bruisende Franse studentenstad bevindt zich op slechts een uurtje rijden van het hart van de Camargue. Ze bulkt van de sfeervolle terrasjes en pittoreske steegjes in La Vieille Ville, en ook de prachtige botanische tuin Jardin des Plantes en de Cathédrale Saint-Pierre zijn meer dan het bezoeken waard.

(Lees verder onder de foto’s.)

 

Montpellier
Montpellier
Arles
Arles
Arles

Proef de Camargue bij je thuis met La Baleine

(Nog) geen vakantie naar de Camargue gepland of net heimwee naar deze mooie streek? Met het natuurlijke zeezout van La Baleine proef je de Camargue bij jou thuis. In juli en augustus scheppen zoutwerkers elke dag gekristalleerde zoutbloemen met de hand uit het water van de feeërieke zoutmeren van Aigues-Mortes om zo duurzaam zeezout te produceren met een unieke, intense smaak.

Sinds 1934 al staat La Baleine voor onvervalst, natuurlijk zeezout dat op het ritme van de zee, de zon en de wind gewonnen wordt. Al ontdekten de Romeinen eeuwen geleden al dat Aigues-Mortes in de Camargue het perfecte microklimaat heeft om zout te produceren.

Het zoutassortiment van La Baleine is breed, van fijn en grof zeezout tot het extra smaakvolle fleur de sel met veel natuurlijke mineralen uit de zee. Doordat dit laatste bovenop het water wordt geoogst, vrijwel meteen na kristallisatie, zijn de zoutkristallen nog een beetje vochtig en knisperen ze – wat resulteert in die typische smaak en textuur.

Zelf ook genieten van de unieke, zilte smaak van de Camargue? Op de website van La Baleine ontdek je het volledige assortiment en tal van inspirerende recepten. #stayjuned

 

Ontdek nog meer artikels over ...