Finland 4KIDS – 8-daagse Fly&Drive
Finland 4KIDS begint met een kort bezoek aan de Kerstman in Santa’s Village (Rovaniemi). De Kerstman is het hele jaar door aanwezig waardoor je hem hier ook in de zomer persoonlijk kunt ontmoeten. Naast een ontmoeting met de Kerstman staat ook een uitstap met rendieren op het programma. De fokker van de rendieren doet zijn best om je zoveel mogelijk over deze dieren bij te leren. Samen steken jullie de poolcirkel over en je krijgt achteraf de kans om de dieren te voederen en te strelen. Maar er is nog meer. Finland4KIDS is ook een kano-excursie gecombineerd met leren vliegvissen, wandeltochten met husky’s, en… beren spotten onder professionele begeleiding tijdens een heldere Scandinavische zomernacht. Onvergetelijke belevenissen voor groot en klein in een land waar je misschien niet onmiddellijk aan dacht voor een vakantie met het hele gezin.

Tenerife 4KIDS – 8-daags verblijf met huurwagen
Tenerife heeft veel om ook kinderen te boeien. Alleen al de vulkaan El Teide spreekt tot de verbeelding. Daarbovenop is de vulkaan het eindpunt van een indrukwekkende jeepsafari doorheen het Nationaal park Teide, met uitzicht op het machtige vulkaanlandschap en de prachtige natuur. In Puerto de la Cruz vind je de dieren- en plantentuin Loro Parque. Loro Parque was aanvankelijk een papegaaienpark, maar breidde de voorbije jaren uit met een groot aantal andere dieren- en plantensoorten. Je vindt er miereneters, kaaimannen en flamingo’s. Maar ook walvissen, zeeleeuwen, dolfijnen en orka’s waar je je ogen van zult uitkijken. Ook in het wild kun je vanaf de haven van Las Galletas per boot zeezoogdieren gaan spotten. Dagelijks worden hier grienden en spinnerdolfijnen gesignaleerd. De kans is dus groot dat je ze zelf met je eigen ogen te zien krijgt. En als er nog meer water moet zijn, is het waterpretpark Siam Park the place-to-be voor een dagje spectaculaire glijbanen, waterattracties, en zwembaden.

Je leert er alles over het plukken en bewerken van de thee, en als je zin hebt, mag je zelf mee de thee helpen plukken

Sri Lanka 4KIDS – 11-daagse individuele rondreis met chauffeur
Sri Lanka is een ideaal land om samen met kinderen of jongeren te ontdekken. Deze rondreis start met een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Deze unieke verblijfplaats vangt olifanten op die verlaten of gewond zijn. Je mag er toekijken hoe de babyolifanten worden gevoederd en hoe ze in de rivier baden. Een onvergetelijke ervaring. Sri Lanka, voorheen Ceylon, is en blijft het land van de thee. Het bezoek aan een theeplantage is dan ook een must do op je reisprogramma. Je leert er alles over het plukken en bewerken van de thee, en als je zin hebt, mag je zelf mee de thee helpen plukken.
Ook een bezoek aan de Sri Dalada Maligawa, beter gekend als de ‘tempel van de tand’ mag niet ontbreken. In deze tempel wordt elke avond, met veel muziek en tromgeroffel, de stulp waarin de tand van Boeddha bewaard wordt zichtbaar gemaakt voor het publiek. Veruit een unieke ervaring. De ‘tempel van de tand’ is lang niet de enige tempel op de activiteitenlijst. In het midden van Sri Lanka ligt de Gouden Tempel van Dambulla. Dit is een groot grottencomplex waar oorspronkelijke muurschilderingen en honderden Boeddhabeelden te bezichtigen zijn. Daarnaast is een rondreis door Sri Lanka ook natuur bewonderen in de botanische tuin van Peradeniya, een jeepsafari doorheen Minneriya national park, en voor de dapperen onder ons een beklimming van de Sigiriya rots. De reis komt op zijn einde in Pasikudah, waar je volop tot rust kunt komen en genieten van zon, zee en strand. Sri Lanka 4KIDS is niet enkel een schitterende gezinsreis, maar ook een fantastische herinnering voor groot en klein.

Door Katrien Mergan.

Imagine 4KIDS-reizen vind je op bijna iedere bestemming van Imagine Travel. In Noord- of Zuid-Europa, het Nabije Oosten of Azië. Ontdek met het hele gezin de Azoren, Marokko, Ierland, Andalusië, Egypte, Thailand, … En zo veel meer.

Zoeken jullie toch nog iets anders? Dan maakt Imagine Travel een 4KIDS-reis op maat van jullie gezin. Meer info vind je op de website.

Ontdek nog meer artikels over ...