Ook deze zomer valt er weer heel wat te beleven in Oostende. Het kunstenfestival The Crystal Ship is al enkele jaren een echte culturele waarde in de stad. Dit jaar staat het festival in het teken van de pure streetart en keren de artiesten terug naar de roots. Artiesten van binnen- en buitenland gebruiken de Oostendse gevels als hun lege canvas en geven zo weer kleur aan de stad.

Op het lijstje met Belgische namen schittert onder andere DZIA, die vorig jaar de tweede plek van mooiste street art kunstwerk in België kon verzilveren met zijn werk Art Falco Peregrinus Deco in Sint-Niklaas. Ook Toykyo, Sozyone, Kitsune en Soaz zullen hun stempel op de stad achterlaten. Als trotse Oostendenaar is Mieke Drossaert dit jaar ook van de partij.

De internationale artiesten kunnen enkel ontvangen worden als de coronamaatregelen het toelaten. Fingers crossed, want namen als Inti, Aryz, Smug, HuskMitNavn en AddFuel willen we niet missen. De lijst is compleet met Mentalgassi, Roberto Ciredz, Medianeras en Jacoba Niepoort er nog aan toegevoegd. Kortom, aan talent geen gebrek.

Burgemeester Bart Tommelein: “We kiezen er zeer bewust voor om ook dit jaar de collectie van The Crystal Ship te versterken. Dankzij deze mix van nationaal talent en internationaal gerenommeerde artiesten krijgt het kunenparcours een extra injectie van kwaliteit. Ook de Oostendse artieste Mieke Drossaert maakt deel uit van de line-up. Oostende zal dit najaar dus een absolute must-visit zijn voor alle street art fans in België en daarbuiten.”

Je kan alle kunstwerken gaan bewonderen te voet of met de fiets. Het plannetje kan je gratis downloaden via de site van Oostende. Er zijn ook drie routes voor kinderen gemaakt, naargelang de leeftijd.

Crystal Ship
© Athos Burez

june. zou june. niet zijn moesten we van deze gelegenheid geen gebruik maken om een aantal van onze favoriete adresjes aan te bevelen. We hebben rekening gehouden met de routes, zodat je tijdens de wandeling even een pauze kan inlassen. Op een steenworp van het startpunt van de wandeling, het Casino, kan je genieten van een hapje en een drankje in Histoires d’O. Ze serveren onder andere tapas en burgers, het prachtige uitzicht op de zee krijg je er gratis bij. Onderweg passeer je ook La Siesta, hier kan je Spaanse tapas en Mexicaanse gerechten eten. Goed voor een klein hongertje onderweg en … een korte siesta.

Als je nog een beetje verder wandelt in de richting van het warenhuis INNO, vind je Cappuccino, inclusief schitterende rooftopbar. Een piña colada, please! Dicht bij het kunstwerk van Johannes Mundinger op het Vissersplein is La Vie gevestigd. Hier moet je zijn voor de beste cocktails en innovatieve soul food. Als je vanuit La Vie de dijk opwandelt, kom je Passe Vite tegen, waar je terechtkan voor een gezonde, verse maaltijd. Dicht bij de aankomst van de wandelroute kan je even uitrusten in het cultuurcafé van de Grote Post. Daar kan je lekker lunchen en dineren, maar ook voor een drankje ben je hier aan het juiste adres.

Door Tess Bonte.

Verblijven in Oostende: Lees onze reportage over de vakantiewoning Villa Plage.

Crystal Ship

Ontdek nog meer artikels over ...