3 minuten en 16 seconden. Wie ons reeds volgt op Instagram, weet dat het van Villa Plage exact zo lang stappen is naar het strand. Een korte wandeling met een verreikend zicht op de Oostendse kustlijn als beloning – ideaal als je net als ik graag eens goed gaat uitwaaien, weg van de drukte. Het 4-sterren vakantiehuis is gelegen op de Oosteroever van Oostende en ligt vlak naast Fort Napoleon. Je kan er met je kids en huisdieren naar believen ravotten in de nabije speeltuin en duinen.

We bevinden ons op de site van het voormalig militair hospitaal, een plek met erfgoedwaarde waar een jaar of 10 geleden nieuwbouwwoningen zijn geplaatst. Het doet me een beetje denken aan het Groen Kwartier in Antwerpen. De indeling van deze ‘miniwijk’ zorgt meteen voor een groot gemeenschapsgevoel, zelfs voor ons als complete nieuwelingen in de streek. We genieten tijdens onze eerste wandeling van de rust en observeren enkele passanten: een ouder koppel dat met de hond op stap is, een jochie dat met z’n fiets komt aangehold en aanbelt bij een vriendje… En zelfs een oude bekende uit het Brusselse die ons begroet met een “Moh wadoedegijhier?”. Ja, wij voelen ons hier meteen al à l’aise.

Natacha en Youri zijn zelf afkomstig uit Oostende en besloten pas een goed jaar geleden om hun project uit de grond te stampen

Ook de woning is sùpergezellig. Met haar vier slaapkamers en twee badkamers, gelegen op het gelijkvloers en de tweede verdieping, kan het huis gezelschappen tot tien personen herbergen, ideaal voor families en grote gezinnen. Dit najaar kun je ook enkel de benedenverdieping met woonkamer boeken, zodat je er als koppel terechtkunt. De eerste verdieping dient als leefruimte, ingedeeld in een keuken, eet- en zithoek. De ruimte is smaakvol aangekleed met roze kussens en veel planten (yes!), maar het zijn vooral de vrolijke muurtekeningen van Eva Mouton die de ruimte zo uniek maken.
Door de bakstenen muur en hoge plafonds krijgt de woning de uitstraling van een soort industrieel-Scandinavische loft. Je merkt dat er zowel over de praktische als de esthetische kant van het interieur goed is nagedacht. Zo is er ook een Sonosinstallatie – voor ons een heuse must have in een vakantiehuis. Mijn familiebubbel en ik hebben in ieder geval gretig van de ruimte gebruik gemaakt voor een gezellige avond gevuld met gelach, drankjes en gezelschapsspelletjes. Die laatste 2 worden trouwens talrijk voorzien door de uitbaters. Natacha en Youri zijn zelf afkomstig uit Oostende en besloten pas een goed jaar geleden om hun project uit de grond te stampen. Sindsdien maakt het koppel er hun missie van om ontdekkers van de streek wegwijs te maken in hun thuisbasis. Op een heel persoonlijke wijze laten ze je welkom voelen in Oostende en raden ze je hun favoriete plekjes aan.

Garnalen pellen wordt meteen ook onze zondagsactiviteit

Wie graag door het stadscentrum slentert, kan de gratis overzetboot nemen. De overzetpassage is op slechts enkele minuten wandelen van het huisje. Tot 17u vaart de schipper heen en weer – coronaproof welteverstaan, want je moet je mondmasker ophouden en gaan zitten of staan op de aangegeven stippen. Omwille van Covid-19 zijn alle restaurants en cafés tijdens ons verblijf helaas gesloten, maar Youri raadt ons meteen een fijn alternatief aan: ijsjes van bij Gelato Maxzim. De lange rij geduldige ijsliefhebbers doet mijn verwachtingen alvast stijgen, al worden die enkele minuten later volledig ingelost.

Vlak voor we de laatste overzetboot weer richting huisje nemen, kopen we nog snel een bakje verse garnalen uit de Noordzee. We zijn tenslotte in Oostende. Garnalen pellen wordt meteen ook onze zondagsactiviteit, gevolgd door een fietstochtje langs de duinen. Megahandig: Natacha en Youri voorzien 10 nieuwe omafietsen voor heel het gezelschap. Ook hoef je je geen zorgen te maken over bad-, bed- en keukenlinnen, want die worden net als de badproductjes van Rituals allemaal voorzien. Het voelt eigenlijk een beetje als op hotel gaan, maar dan met een grote, goedgevulde drankkoelkast in de berging.

Boeken kan je voor minimaal 2 nachten. Tijdens weekends en vakantiedagen betaal je 450 euro per nacht, op weekdagen 300 euro per nacht voor het volledige huis. Koppels betalen 150 euro per nacht. Als deze ervaring je nog niet helemaal overtuigd zou hebben om je volgende familie-uitje in Villa Plage te plannen, som ik graag nog enkele andere pluspunten voor je op:
Gratis parkeerplaatsen, waarvan 1 ondergronds
Een espressomachine met koffiebonen van de Oostendse koffiebranderij Aroma
Een tv met YouTube, Netflix en kabeltelevisie
Een bolderkar met windscherm
10 strandstoelen
Een Weberbarbecue, voorzien van kolen en Webertools

Extra info en sfeer vind je via deze link.

Door Charlotte Dupont.

Ontdek nog meer artikels over ...