Citytrips naar Rome, Milaan en Firenze zijn absolute klassiekers. Venetië is te mooi om in woorden te vatten… maar steden als Turijn, Napels en Bologna zijn misschien niet de eerste steden waaraan je denkt voor een citytrip in Italië. Torino, de thuisbasis van FIAT en Lavazza koffie is veel meer dan een heel charmante shoppingstad. Met haar ronduit indrukwekkende ‘Museo dell’Automobile’, het gigantische ‘Museo Nazionale del Cinema’ en haar Egyptisch Museum met ongeziene kunstschatten, is het ook een absolute aanrader voor cultuurfanaten. Bologna, met haar prachtig historisch centrum en kilometers gaanderijen is de boeiende ‘hoofdstad van de gastronomie’. En Napels, de meest Italiaanse stad van Italië en bakermat van de pizza is een ware ontdekking. Het is Italië voor gevorderden waar je dwaalt in het decor van de ‘Geniale vriendin’, de bestseller van Elena Ferrante.

Italië is ook de ideale vakantiebestemming voor families. Niet alleen omdat kinderen van alle leeftijden van pizza en pasta houden, maar vooral omdat het naast zon en zee heerlijk is om hen van de rijke Italiaanse cultuur en spectaculaire natuur (denk maar aan de actieve Etna!) te laten proeven. Italia4KIDS, boeiende reisprogramma’s met activiteiten op maat van ouders met kinderen, zijn naast Sicilië en de Baai van Napels (zie www.imagine4kids.be) mogelijk in alle Italiaanse regio’s.

Imagine Travel
Als we opnieuw op vakantie mogen gaan, dan zullen heel veel reizigers de weg naar Italië weer vinden

De focus van Imagine Travel ligt ook in Italië op cultuur en rondreizen, met je eigen auto of een fly & drive met huurauto. Je kan kiezen voor een van onze uitgewerkte rondreizen, maar grote troef van Imagine Travel zijn vakanties op maat, aangepast aan de wensen en het budget van elk reisgezelschap. Je kunt logeren in agriturismi, charmehotels, appartementen en vijfsterrenhotels, … Je kunt er zelfs een paar dagen op uittrekken met de vespa in verschillende regio’s.

Imagine Travel biedt een heel palet uitgewerkte rondreizen in de belangrijkste regio’s van Italië met themareizen zoals Italia 4kids, gastronomie, kunst en cultuur,… Je kan met Imagine Travel een boeiende rondreis plannen naar alle Italiaanse regio’s: de meren van het noorden, Veneto, Emilia-Romagna, Toscane, Umbrië, Campanië met Sorrento en de Amalfitaanse kust, Puglia, Sicilië, Sardinië… en wat je niet kant-en-klaar vindt op onze website, maken we graag op maat voor je reisgezelschap. In elke stad, groot of klein, en in elke Italiaanse regio en voor elk budget.

Een ding is duidelijk… als we dan weer op vakantie mogen gaan, dan zullen heel veel reizigers de weg naar Italië opnieuw vinden, met de auto of met het vliegtuig en dat kan dus vanaf dit jaar ook met Imagine Travel. In de splinternieuwe digitale brochure Italië vind je al een voorsmaakje, een kleine greep uit ons ruime aanbod.

Het Italië-aanbod vind je via deze link.
Het Italia 4KIDS-aanbod lees je via deze link.

Imagine Travel

Ontdek nog meer artikels over ...