Vandaag de dag is deze honderd jaar oude Villa Verde een Noord-Italiaans pronkjuweel met historische robijnen en hedendaagse smaragden

Er was eens…

Villa Lemberg, een toevluchtsoord waar rust en ontspanning triomfeerden. Doorheen de jaren bleven de authentieke charmes van dit landgoed bewaard. Vandaag de dag is deze honderd jaar oude Villa Verde een Noord-Italiaans pronkjuweel met historische robijnen en hedendaagse smaragden. Nostalgie ontmoet moderniteit en samen creëren ze een stijlvolle harmonie die als muziek in de oren klinkt.

Mama Heidi en haar dochters Judith, Paula en Lea zijn de bezielers van dit concept. Villa Verde heeft haar unieke eigenheid te danken aan de hartelijkheid en eerlijkheid die deze dames uitstralen. Alle vier hebben ze oog voor schoonheid, een familietalent dat je duidelijk terug kan vinden in de verfijnde inrichting van Villa Verde. Ze snuisterden antiekzaken en rommelmarkten af op zoek naar voorwerpen die een eigen verhaal vertellen, verborgen schatten als sfeervolle decoratie.

Het Villa Verde landgoed

De 35 vernieuwde appartementen van Villa Verde zijn geschikt voor twee tot vier gasten, beschikken over al het nodige comfort en hebben allemaal een tuin of terras. De uitbaters werken voornamelijk met natuurlijke materialen, zachte aardetinten en hoogwaardig textiel. Deze mix zorgt voor een heerlijk gevoel van huiselijkheid dat je ook ervaart in de veranda van dit verblijf. Stijlvolle marmeren tafels geven een ruwe twist aan het zeemzoete interieur met crèmekleurige linnen gordijnen.

Villa Verde is omhuld door een groen landschap waar een azuurblauw zwembad, de bloeiende bloemenweides vol bijtjes en een natuurlijke zwemvijver met pastelkleurige waterlelies de stilte van dit serene landgoed doorprikken. Op het zonovergoten terras zorgen de citroenbomen voor enkele schaduwrijke plekjes. In het voorjaar geniet je rond dit huis van prachtige wit-roze appelbloesems, een fruitige walm die een zoete geur verspreidt.

In het spacomplex van dit landgoed leggen de uitbaters jou in de watten met individuele spabehandelingen waarbij natuurlijke cosmetica een uitmuntende schoonheidsverzorging garanderen. Van een biosauna tot een stoombad of een Finse tuinsauna: in deze wellness kan je kiezen uit een brede waaier aan ontspanningsruimtes. Verhoog deze zen-factor met een meditatiesessie in de yogaruimte met zicht op de Zuid-Tiroolse bergtoppen die zich tot wolkenkrabbers ontpoppen.

(Lees verder onder de foto’s.)

Villa Verde
© Franziska Unterholzner
© Franziska Unterholzner
© Franziska Unterholzner
Villa Verde
© Franziska Unterholzner
© Franziska Unterholzner

La vita è bella

In het knusse koffiehuis heeft de ochtendstond goud in de mond en vertoeven gasten in de Villa Verde-ontbijthemel. Intense aroma’s van koffiebonen vliegen door dit dromerig tafereel waar een royaal gedekte tafel met lokale lekkernijen centraal staat. Alles wordt dagvers bereid met pure producten van plaatselijke boeren. De kruiden die elk gerecht pimpen, halen de chefs uit de Villa Verde-tuin. Citroenmelisse, rozemarijn en basilicum: een pittig kruidentuiltje dat de reukzin prikkelt.

Zoete zielen smullen hier niet van rijstpap met gouden lepeltjes, maar halen hun hart op aan de huisgemaakte taarten, cookies, en brownies. Bij de eerste schemering vervangen ze deze kopjes zwart goud door een glas karaktervolle wijn die ze serveren voor het haardvuur in de bibliotheek of op het buitenterras te midden van de natuur.

In een wip bevind je je in het centrum van Merano, de op één na grootste stad van Zuid-Tirol. Slenter door de charmante straten langs boetiekjes, gemoedelijke bars en door de tuin met mediterrane fauna. In de oude binnenstad kan je op vrijdag een kijkje nemen op de Merano-boerenmarkt waar een mengelmoes van smaken iedereen doet verlangen naar La Mamma haar kookkunsten. In de nabije omgeving van Villa Verde vind je veel culinaire hotspots terug: van restaurants met een rijke geschiedenis en authentieke smaken tot hedendaagse adresjes waar ze met een frisse blik naar lokale specialiteiten kijken. Dineer onder de wijnranken met zicht op het prinselijk kasteel, een Zuid-Tirools sprookje dat je kan blijven lezen.

Door Eline September.

Villa Verde doet de Italiaanse leuze ‘la dolce vita’ alle eer aan. Zin om van dit zoete leven te proeven? Ontdek dan hier alvast een voorproevertje. 

© Franziska Unterholzner
Villa Verde
© Franziska Unterholzner
© Franziska Unterholzner

Ontdek nog meer artikels over ...