Soms kunnen ze vermoeiend zijn met hun humeur dat jachtiger omslaat dan een cheeta die een sprintje trekt of hun hormonen die sneller geprikkeld worden dan de prinses die de erwt vindt onder een enorme stapel kussens. Toch willen we onze oogappeltjes ook als ze tiener zijn graag meenemen onder onze vleugels op reis. Reisorganisatie Gallia organiseert autoreizen met om de dag of om de twee dagen een sportieve uitdaging waardoor het hele gezin uit zijn bubble wordt gelokt. Elke reis is geschikt voor mensen met een normale conditie. Je hoeft niet elke dag een marathon te lopen. Ook koppeltjes zonder kinderen, maar met een gezonde drang naar avontuur zullen deze reizen bijzonder smakelijk vinden.

Active Ireland
Ierland lonkt met zijn landschappen die zo heus en oprecht zijn dat ze een ruwe uitstraling krijgen, natuur op zijn puurst. Op de active Ireland-reis trek je gedurende acht dagen door drie Ierse regio’s. Eén van de hoogtepunten is een cruise naar de ‘Cliffs of Moher’. Innerlijk verspreek ik me altijd bij het lezen hiervan. In mijn hoofd klinkt het als de ‘Cliffs of Mother’, omdat deze spectaculaire kliffen gezagwekkend een dikke 200 meter loodrecht boven de oceaan uitsteken. Alsof het zilte nat gedwongen wordt haar boterhammetjes op te eten. Na enkele dagen rondtrekken met de auto, heeft de geest nood aan brandstof in de vorm van beweging. Verken de kustlijn van de Connemara tijdens een uniek zeekajak-avontuur onder leiding van een ervaren gids. Met e-bikes fiets je op het uitdagende parcours van de Bangor Trail om de wilde regio met zijn glaciale valleien, watervallen en ruïnes te exploreren. ’s Middags is het tijd om eten bij te tanken op een barbecue aan een verlaten strand.
Alle info? gallia.be/Ierland/Active-Ireland.htm

natuurrondreis
IJsland
Kopenhagen
Gewapend met een ijsbijl, stijgijzers en een harnas kan iedereen zich voor even een viking wanen

Active Denmark
Geniet negen dagen van het eigenzinnige Denemarken. Struinen ter land en ter kanaal. Kopenhagen is een veelzijdige stad die je op deze reis ook vanaf het water ontdekt per kajak. Eerst labeuren met de peddel om daarna te genieten van een lekkere maaltijd in de Kopenhaagse restaurantscene of een glaasje te nuttigen in het gezellige avondleven. Disclaimer: probeer niet te veel te eten of te nuttigen, want de volgende dag volgt een wandeling op een 45m hoge bostoren in het Gissefeld Klosters woud. Laat je hoogtevrees thuis, want het uitzicht over Zuid-Zeeland is adembenemend. Op de stranden van het eiland Rømø krijg je een initatie in strandzeilen. Denemarken is trendy en zeilen op het water is dan ook te mainstream.
Alle info? gallia.be/Denemarken/ActiveDenmark.htm

Active Iceland
IJsland, het lijkt wel een ravissante parel aan het halssnoer van een God. Een wandeling met paarden leidt je langs lavavelden en de schilderachtige omgeving van de Eldhestar boerderij die doet fantaseren over nimfen die appels van de bomen aan het plukken zijn. Ga wandelen in Reykjadalur waar je kan baden in een natuurlijke warme rivier, een niet te missen ervaring. Het sportief hoogtepunt is de combinatie-excursie met een kajaktour en een gletsjerwandeling op de Sólheimajökull gletsjer. Na het peddelen op de lagune, met magnifieke uitzichten op de gletsjer en ijsbergen volgt de gletsjerwandeling. Dit betekent niet zomaar een beetje slenteren op gletsjers. Gewapend met een ijsbijl, stijgijzers en een harnas kan iedereen zich voor even een viking wanen, ploeterend door de ijzige landschappen. Wie nog een beetje adrenaline over heeft, heeft geluk, want er volgt nog een avontuurlijke rit met een 4×4 super jeep doorheen Pórsmörk, de vallei van de goden.
Alle info? gallia.be/IJsland/Active-Iceland.htm

Noorwegen
Noorwegen
Een uitgebreide couple shoot die gegarandeerd likes en hartjes oplevert op de sociale media

Active Norway
Deze tiendaagse reis is een investering in je geluk. Noorwegen behoort tot één van de gelukkigste landen ter wereld. Wanneer je door de straten van Oslo marcheert, de Scandinavische lucht inademt en op het indrukwekkende operahuis botst, weet je meteen ook waarom. Noorwegen met zijn valleien, watervallen en bergmeertjes offreert zich voor een rafting trip. Drie uur lang brullen, je levend voelen en genieten van het ongerepte panorama in het het Jotunheimen Nationaal Park. Iets kalmer is het kajakken op het Lustrafjord. Je hart kan wel sprongetjes maken wanneer je zeehonden of dolfijnen spot. Rijd naar Flam waar je op de trein springt en door landschappen vliegt, steil omhoog naar Myrdal. Van de trein hop je op de boot voor een tocht over het Naeroyfjord. De boot rijdt helemaal terug tot in Flam waar je auto je op staat te wachten voor het verderzetten van het avontuur. Houd nog halt aan de Tvinde waterval die er verbluffend uitziet met zijn waterdruppeltjes die dreigend uit de lucht vallen. Volgens velen is dit de mooiste waterval van Noorwegen.
Alle info? gallia.be/Noorwegen/ActiveNorway.htm

Active Jersey
Jersey is een juweeltje gelegen voor de Franse kust. Maak een wandeling op de Corbière Walk bij St Aubin. Deze wandeling brengt je tot aan de Corbière vuurtoren die zich leent voor prachtige plaatjes met het hele gezin of een uitgebreide couple shoot die gegarandeerd likes en hartjes oplevert op de sociale media. Verken het bloemeneiland met de fiets. Trap voor trap ontluikt je zicht en zie je de kleurrijke blaadjes van Jersey. De botanische tuinen van Samarès Manor zijn een knap staaltje tuinarchitectuur met verschillende thema’s: de Japanse tuin, de warme tuin, de rozen- en lavendeltuin en een internationaal gerenommeerde kruidentuin.
Alle info? gallia.be/Jersey/Active.htm

Door Eva D’Haese.

Het Active aanbod van touroperator Gallia is uitgebreid. Zo hoort ook Schotland tot het gamma. En kun je in alle besproken landen de heerlijkste vakanties hebben met het hele gezin. Ideaal voor een gezin met tieners.

Schotland

Ontdek nog meer artikels over ...