Kerstmis en nieuwjaar zijn in Lapland een unieke beleving. We hoeven je niet te vertellen dat het er dan zowat de hele dag schemerdonker tot donker is. Maar dat zorgt samen met de knisperende sneeuw en het flakkerende haardvuur voor een wonderlijke ervaring. Een belevenis die je één keer in je leven moet meegemaakt hebben. Om er lekker te ontspannen en van rust te genieten. Of om er actief op uit te trekken per sneeuwscooter, husky of met de rendierslede. Dit zijn de mogelijkheden voor de volgende kerstvakantie.

Wat? Kerst in Saariselkä
Wanneer? 23/12 – 27/12
Wat? Saariselka is onderdeel van Inari, een gemeente waar ongeveer een derde van de bevolking nog traditionele Sami (Lappen) zijn. Het ligt midden de heuvels bij het Nationaal Park Urho Kekkonen en op zo een 250 km ten noorden van de Poolcirkel. Saariselka is een kleinschalig toeristisch dorp dat er in geslaagd is om zijn menselijk gelaat en typische Lapse identiteit te behouden.
Verblijf? In het unieke Star Arctic Hotel.
Prijs per persoon in een scenic view suite? 2.708 euro.
Alle info? https://www.gallia.be/Lapland/Saariselka-kerst.htm

Een unieke gelegenheid om deze feestelijke dagen door te brengen in de thuisregio van de Kerstman

Wat? Kerst in Ivalo
Wanneer? 23/12 – 27/12
Wat? Ivalo ligt in noordelijk Lapland, boven de Arctic Circle. De regio van Ivalo staat vooral bekend om zijn schitterende natuur: bevroren rivieren, sneeuwvlaktes en heuvels omringen de stad. Een unieke gelegenheid om deze feestelijke dagen door te brengen in het thuisland van de Kerstman, maar dan op de typisch Finse manier: gezelligheid, geen poespas maar eerlijke eenvoud zijn dan de kernwoorden.
Verblijf? Hotel Ivalo***
Prijs per persoon in een standaardkamer? 1.819 euro.
Alle info? https://www.gallia.be/Lapland/Ivalo_kerst.htm

Wat? Kerst in Rovaniemi
Wanneer? 22/12 – 26/12
Wat? Een unieke gelegenheid om deze feestelijke dagen door te brengen in de thuisregio van de Kerstman. Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, is gelegen op de Poolcirkel en wordt ook wel de poort tot Lapland genoemd. Het is één van de meest bekende wintersportplaatsen in Finland, niet in het minst omdat hier de echte Kerstman woont…
Verblijf? City Hotel***
Prijs per persoon in een standaard tweepersoonskamer? 2.235 euro. Nog andere hotels en verschillende programma’s mogelijk.
Alle info? https://www.gallia.be/Finland/Lapland/Rovaniemi/Kerst.htm

Praktisch

Touroperator Gallia is dé Belgische specialist voor wintervakanties naar het hoge noorden. Door hun jarenlange ervaring en netwerk kunnen zijn de beste vluchten, hotels en programma’s aanbieden. Dat maakt Gallia uitermate geschikt voor een once-in-a-lifetime experience.

Ontdek nog meer artikels over ...