Ook de buitengewone natuurlandschappen rondom Kitzbühel en vakantieoorden als Reith, Aurach en Jochberg maken al snel duidelijk dat dit een bijzonder stukje van de wereld is.

Een bestemming voor elk seizoen

In Kitzbühel kan je de dagelijkse sleur helemaal achter je laten en je batterijen weer opladen in de prachtige natuur. Adem de frisse lucht in, wentel je in de magie van de Gamsstadt en de omliggende regio. Want ook de buitengewone natuurlandschappen rondom Kitzbühel en vakantieoorden als Reith, Aurach en Jochberg maken al snel duidelijk dat dit een bijzonder stukje van de wereld is. De diversiteit van het landschap heeft hier ongetwijfeld iets mee te maken: elke berg, zelfs elke top, heeft zijn eigen, unieke karakter – van het glooiende Kitzbüheler Südgebergte tot de markante Kitzbüheler Horn en de legendarische Hahnenkamm, elk bergmassief kent een onnavolgbare schoonheid. Wanneer je vanop hoogte in de verte kijkt, spot je zelfs de Hohe Tauern, de ruige Wilder Kaiser en de onmiskenbare Loferer Steinberge.

In de winter, wanneer een zacht sneeuwdeken berg en dal, bergtoppen en meren, en Kitzbühel en zijn resorts bedekt, komt een geheel nieuw landschap tevoorschijn. De met sneeuw bedekte grasbergen lijken plots zo uit een kunstwerk van de beroemde schilder Alfons Walde te komen.

Kitzbühel en de hele omliggende regio betoveren wintergasten niet alleen met snelle afdalingen en afwisselende pistes; ook zonder ski’s kan je hier een sprookjesachtige winter beleven. Het natuurlandschap is een rustig winterparadijs voor fijnproevers dat via tal van aangename wandelpaden kan worden verkend. Speciale winterwandelpaden leiden bovendien naar de mooiste plekjes en uitzichtpunten in de regio. Plezierwandelaars hoeven niet in het dal te blijven, maar kunnen ook hoger gelegen routes bedwingen dankzij de kabelbaan.

(Lees verder onder de foto’s.)

© Kitzbühel Tourismus
© Kitzbühel Tourismus

Hemelse genoegens

Hoe je het ook draait of keert, op vakantie – winter of zomer – kijken we tijdens gelijk welke vorm van lichaamsbeweging nog het meest uit naar de pauze. En in Kitzbühel kan deze op elke hoogte gevierd worden. Van bijna 2.000 meter op de Kitzbüheler Horn en ongeveer 1.700 meter op de Hahnenkamm tot zo’n 800 meter hoogte in de stad zelf. Daarnaast is de Gamsstadt uniek in zijn culinaire diversiteit, en dit zowel op de berg als in het dal. Wie zichzelf na uren ploeteren door diepe poedersneeuw wil belonen met een luxueuze keuken, vindt deze direct naast de piste. Maar ook wie na een stevige wandeling eerder snakt naar iets traditioneler als Tiroler Gröstl, Speckknödel of Kässpätzle hoeft nooit ver te zoeken. Wat alle berghutten en bergrestaurants dan weer gemeen hebben, is een spectaculair uitzicht op de verschillende pistes of de weelderige alpenweiden vanop hun uitnodigende terrassen.

Alpine winkelervaringen

Sport en lifestyle ontmoeten elkaar in het historische stadscentrum, dat bekendstaat als dé ideale winkelomgeving in de Alpen. Winkelen en culinaire hoogstandjes horen nu eenmaal bij de Gamsstadt zoals de Streif bij de Hahnenkamm. Je vindt er een aangename mix van internationale designerboetieks als Bogner, Moncler, Gucci, Luis Tenker, Ludwig Reiter en Louis Vuitton, en echte Kitzbüheler Manufakturen als Sportalm, Frauenschuh, Franz Prader of Helmut Edeer.

Foto bovenaan: © Kitzbühel Tourismus

Zelf de magie van Kitzbühel ontdekken? Je vindt alle info via kitzbuehel.com. Algemene tips over #winterlove in Oostenrijk? Check austria.info.

© Kitzbühel Tourismus

Ontdek nog meer artikels over ...