In de nieuwe campagne van Visit Hannover, Travelling Without Moving, breng je door middel van 360° – video’s een blitzbezoek aan de populairste toeristische trekpleisters van de stad en haar omgeving. En dat gewoon vanuit je luie zetel, een goede internetverbinding is het enige dat je nodig hebt. Geen excuses meer om niet mee te doen!

Hannover als toeristische bestemming is nog niet zo bekend als Berlijn of München, maar er is zeker wel evenveel te ontdekken. Door haarscherpe beelden in de 360° – video’s krijg je een prachtig uitzicht over het oude stadcentrum van bovenop de koepel van het Nieuwe Stadhuis. Dit oude stadscentrum was vroeger het armere gedeelte van de stad, waar je liever niet wilde wonen of komen. Op dit moment is het echter een van de gezelligste buurten van Hannover, met prachtig gerestaureerde én authentieke gevels van vakwerkhuizen. Het is de perfecte plek om de geschiedenis van de stad op te snuiven want veel van de huizen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield en erna heropgebouwd. Krijg je niet genoeg van de rijke geschiedenis van de stad? Bezoek dan een van de vele musea van Hannover en (her)beleef de geschiedenis en de kunst van deze streek.

Door middel van de Rode Draad, een rode lijn op de grond van wel 4200 meter lang, kom je langs de belangrijkste hotspots in het centrum. Virtueel breng je zo een bezoekje aan 46 bezienswaardigheden met de algemene tour. Voor een gedetailleerder bezoek en beeld van Hannover, kan je ook de aparte virtuele rondleidingen volgen van verschillende plekken. De liefhebbers van moderne kunst brengen best eens een bezoek aan de Nanas van Niki de Saint Phalle, een abstract standbeeld. Als je geïnteresseerd bent in historische kunst, mag een virtueel bezoek aan de Staatsopera en het Schloss Marienburg zeker niet ontbreken. Geschiedenis opsnuiven doe je dan weer het best aan de Aegidienkerk, een oorlogsmonument in de stad. En zijn er kinderen in de buurt? Dan neem je ze toch mee naar de Hannover Adventure Zoo, er is keuze genoeg!

Door Chloé Stouten.

© Christian Wyrwa
Win een échte citytrip voor 2 personen naar Hannover!

Wat kun je winnen?
Heb je alle vragen juist, dan maak je kans op een citytrip naar Hannover voor twee personen. Inclusief verblijf voor twee nachten, diners en gratis gebruik van openbaar vervoer. Vervoer naar Hannover is niet inbegrepen.

Hoe neem je deel?
Heb je nu net zo veel zin gekregen om Hannover eens écht te bezoeken, en niet enkel virtueel vanuit je eigen zetel? Surf dan naar deze website en zoek er het juiste antwoord op de volgende drie vragen. Stuur een mail via deze link, met je drie antwoorden, je adres en telefoonnummer.

(*GDPR: je gegevens worden na afloop van de actie niet bijgehouden of verwerkt voor marketingdoeleinden.)

Hoeveel schilderijen hangen er aan de muur van de Ridderzaal in Schloss Marienburg?
– 10
– 14
– 15

Welke ‘Belgische’ plaats kom je tegen als je de Rode Draad doorheen Hannover volgt?
– Waterlooplatz
– Leopoldplatz
– Brüssel Markt

Wat kan je bekijken in de Inkomhal van het Nieuwe Stadhuis aan Trammplatz?
– Schilderijen
– Maquettes van de stad
– Het standbeeld Nanas van Niki de Saint Phalle

Ontdek nog meer artikels over ...