Cultuur met een grote C
Voor een staaltje cultuur ben je bij de Staatsopera van Hannover aan het juiste adres. Het operagebouw behoort tot de top 10 van de beste opera’s in de wereld. Gegarandeerd een overvloed aan theater- en balletvoorstellingen van kwaliteit. Tijdens de zomermaanden biedt het aangrenzende plein onderdak aan tal van activiteiten.
Tip: in de buurt van de Staatsopera kun je de gin-bar Oscar’s vinden. Een ideaal afsluitmoment van een culturele avond.

De imposante New Town Hall
De nieuwe stadshal wordt omgord door een koepel die geplaatst is om macht en geld uit te stralen. Met een spiraaltrap kun je het 97,73 meter hoge bouwwerk beklimmen, waarna je een prachtig uitzicht van zowel natuur als de oude stad kunt bewonderen. Het uiterste putten uit je bezoek aan de nieuwe stadshal? Ga dan met de lift naar beneden. Een booglift die je niet enkel terug op de begane grond brengt, maar die vooral an sich al een hele belevenis vormt.

Hannover is een levendige stad, en ook in het weekend valt er steeds iets te beleven

De historische Egidiuskerk
Een prachtig stukje te bezichtigen geschiedenis in het midden van de stad. Het gebouw werd in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest en bleef intact als memoriaal. Niet alleen de historiek en kunst van de Egidiuskerk bekoren toeristen, ook de groene bladeren die langs de restanten van het gebouw naar boven sluipen, dragen bij aan het magische gevoel.

Snuisteren door Hannover
Hannover is een levendige stad, en ook in het weekend valt er steeds iets te beleven. Aan de rand van de oude binnenstad bevindt zich een markthal. De Markthalle doet watertanden, niet moeilijk aangezien er een hele resem eet- en drinkstandjes te vinden zijn. Wanneer vermoeide stadswandelaars weer helemaal opgeladen zijn, is er op enkele minuten wandelen een vlooienmarkt te vinden. Langs het water laat je je onderdompelen in de antiekwereld en jaag je als het ware naar oude boeken, interieurparels en oude kunst.

Genot smaken op de Ballhofplatz
Via de Kreuzestraße bereik je de bescheiden Ballhofplatz. Oorspronkelijk bedoeld als sporthal, nu uitgebloeid tot één van de meest aangename pleinen van de stad. Stoelen worden buitengeplaatst en het plein wordt steeds vaker gezellig druk. Af en toe kun je meegenieten van een live-band die jouw tussenstop op het plein als muziek in de oren doet klinken. Een echte theeliefhebber? Ga eens langs bij Teestübchen voor een geweldige selectie thee en cake.

 

Praktisch

Voor toeristische info: www.visit-hannover.com
Meer info over Duitsland: www.germany.travel

#EnjoyGermanTravel

Door Lotte De Wilde
Foto’s Lars Gerhardts / Hannover Marketing & Tourismus GmbH & Pixabay