Ervaar de kleurrijke gastronomie

Met een divers erfgoed dat meer dan 55 verschillende culturen omvat, is het geen verrassing dat de gastronomie hier net zo eclectisch en kleurrijk is als de historische Handelskade van het eiland. Laat je verwennen in restaurants van zowel ver geëvolueerde hobbykoks als sterrenchefs. Maak ‘s avonds zeker een stop bij Truk’i Pans (food trucks) voor een late night snack of ontdek verse producten en de vangst van de dag op openluchtmarkten. In Pietermaai tafel je bij tal van hippe, gastronomische eetgelegenheden met livemuziek op de achtergrond. Wil je helemaal local gaan? Dan proef je van echte Curaçaose gerechten bij Plasa Bieu (Oude Markt), genesteld in het hart van de wijk Punda in Willemstad. Hier ervaar je de unieke eilandsmaken van kadushi (cactussoep) of de zoetheid van een pompoenpannenkoek.

Beklim de Christoffelberg

Zin om de strandstoel eens in te ruilen voor een stevige wandeling? Dan is de Christoffelberg een must-do tijdens je vakantie in Curaçao. De berg, gelegen in het Christoffelpark, kent een bescheiden hoogte van 375 meter, maar toch is het een vrij grote uitdaging om de top te bereiken. De wandeling begint redelijk vlak en wordt steeds steiler. Bijna boven ga je hulp moeten inschakelen van handen en voeten, maar het is prima te doen voor iedereen die goed ter been is. Eenmaal boven word je beloond met een heerlijk windje en een 360 graden uitzicht over het hele eiland. Bij helder weer kan je zelfs de buren op Aruba zien!

Curaçao
Je hebt verschillende wandelroutes in het park die je onder andere langs broednesten van zeeschildpadden brengt

Wandel langs de ruwe kust in Shete Boka

Het Nationale Park van Shete Boka ligt in het noorden van Curaçao, vlakbij het Christoffelpark. Het park beslaat ongeveer 10 km aan ruige kust. ‘Shete Boka’ staat voor de ‘zeven inhammen’, dus langs de kustlijn tref je prachtige inhammen en baaien waar je de wilde zee met geweld tegen de kliffen ziet slaan. Één van de bekendste attracties van het park is Boka Tabla, een grot die langs één zijde vanaf land toegankelijk is, en waar aan de andere zijde de opgestuwde zee naar binnen stroomt. Je hebt verschillende wandelroutes in het park die je onder andere langs broednesten van zeeschildpadden brengt.

Beleef een ultieme duikervaring

Naast wandelen kan er ook gedoken worden in Curaçao. Zo staat Curaçao bekend als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. De onderwaterwereld van het eiland biedt meer dan 65 duiklocaties, variërend van scheepswrakken en drop-off riffen vol zeeleven. Met meer dan 35 stranden, van woeste inhammen tot adembenemende witte zandstranden, hebben eilandliefhebbers geen gebrek aan ruimte om van de zon en de zee te genieten.

Kom de charme van het eiland zelf voelen en omarm de levendige geest van het eiland. Meer info via deze website. Het eiland is bovendien trotse partner van de Belgian Travel Blog Awards die op 17 maart 2023 uitgereikt worden in Tilburg door Thx.agency. #btba2023 #stayjuned.

Curaçao

Ontdek nog meer artikels over ...