Eindeloos verrassend

Er valt zoveel te ontdekken op het eiland, dat je misschien zelfs niet weet waar te beginnen. Achter elke hoek schuilt een nieuwe verrassing. Geniet van de zon op een van 35 stranden. Leer meer over de geschiedenis van het eiland in de landhuizen die werden omgetoverd tot musea. Verken de wondermooie natuur, zowel in de oceaan als aan wal. Ook een bezoek aan Willemstad en de prachtige Street Art mag niet ontbreken tijdens je ontdekkingstocht door Curaçao. Het eiland kent tal van getalenteerde kunstenaars die elk gebouw in een kunstwerk kunnen veranderen. Hét beeld van het eiland, de wereldberoemde gekleurde huizen, vind je natuurlijk bij de Handelskade.

Proef de cultuur

Curaçao bestaat uit een mix van allerlei culturen, wat maakt dat de geschiedenis van het eiland zo divers is en de cultuur zo rijk. Zelfs in de lokale keuken proef je de diverse culturen. Iguana, de bekende stoofpotjes en streetfood zijn slechts enkele van de vele lokale delicatessen. Ook de restaurants variëren van comfort food tot high-end gerechten, waardoor iedereen er wel iets naar zijn smaak vindt.

© CTB
© CTB
© CTB
© CTB

Duik de diepte in en ontdek meer

Je bent niet echt op Curaçao geweest als je niet eigenhandig de azuurblauw oceaan hebt ontdekt. Er zijn erg veel duikspots te ontdekken voor elk niveau. De onderwaterwereld van het eiland is werkelijk spectaculair, met allerlei soorten zeedieren, koraal en sponzen om te spotten. Hier duiken is een avontuur dat je nooit zal vergeten, al kan je er ook voor kiezen om dichter bij het oppervlak te blijven en te snorkelen. Er zijn voldoende stranden waar je vissen en anderen zeedieren kan spotten door simpelweg je duikbril op te zetten en zwemvliezen aan te trekken.

Ook op het land zijn er tal van avontuurlijke opties. Als je houdt van een stevige hike, dan is de klim naar de top van de Christoffelberg helemaal jouw ding. Wie op zoek is naar een uniek uitzicht kan afdwalen naar de kust van Shete Boka, waar golven tegen de rotsen kletteren en een bijzonder soort mist creëren.

Zin om het kleurrijke Curaçao zelf te ontdekken? Check dan zeker deze link. Curaçao Tourist Board is bovendien trotse partner van de Best Lifestyle Story-categorie van de Belgian Travel Blog Awards die op 18 maart 2022 uitgereikt worden in Namen door Thx.agency (vroeger Sound of C). #beleefhetzelf #curacao #btba2022 #stayjuned

© CTB
© CTB
© CTB

Ontdek nog meer artikels over ...