Luberon
Luberon
Het complex bevindt zich in Saignon, een klein, middeleeuws dorp op de heuvel bij Apt

We leggen steeds vroeger onze voorjaars- en zomervakantie vast, tot wel een jaar voordien. In de Luberon, ten noorden en ten zuiden van de heuvelrug die van Avignon naar de Alpilles meandert, vonden we Chambre avec Vue, een résidence d’artistes die eigendom is van een Belgisch stel. Het complex bevindt zich in Saignon, een klein, middeleeuws dorp op de heuvel bij Apt. Het bestaat uit een kunstgalerij waar dikwijls tentoonstellingen en andere events plaatsvinden waarbij niet zelden Belgische actuele kunstenaars een platform krijgen, én daarnaast een tweetal studio’s met eigen sanitair en keukentje. Ook in de studio’s (en dus slaapkamers) worden allerlei kunstwerken geëxposeerd, zodat je tijdens je vakantie een onderdeel wordt van de totaalbeleving. Eén studio heeft directe toegang tot een exuberante Provençaalse tuin met een zwembad, in de schaduw van de parochiekerk. Vanuit de andere studio wandel je via het steegje achter het gebouw. In de tuin zelf vinden we kerselaars, peren- en vijgenbomen, en een goed deel van het jaar verse rozemarijn, tijm en salie. De kunstbeleving wordt doorgetrokken in de tuin: je vindt overal kleine standbeelden in circusthema: ook volwassenen moeten zich in Chambre avec Vue van tijd tot tijd weer kind kunnen voelen.

Saignon is nog een écht Luberondorp, zonder al te dure shops en restaurants. Je vindt er een ambachtelijke hoedenmaker, een juwelier, en een paar dorpsrestaurants. Aanraders zijn Chez Christine voor ontbijt en lunch (de beste omelet van de Luberon), Le Comptoir de Balthazar en Le Jardin sur le Toit voor diner en de betere lunch, in Apt Les Valseuses, en in Sivergues het Domaine de Castellas, waarvoor je tijdens de herfst een bos met hele families everzwijnen moet trotseren.

Door Toni De Coninck.

PS: #advertentie We huurden een auto bij Sunny Cars, en vinden dat ook zonder #advertentie altijd de beste keuze. Een auto huren is vaak een onoverzichtelijk kluwen met verborgen verzekeringen en prijsstijgingen. Als klant moet je ook aan een buitenlandse balie stevig in je schoenen staan om alles goed te begrijpen en je bijvoorbeeld geen extra bescherming te laten aanpraten. Met Sunny Cars ben je altijd volledig verzekerd en beschermd, en als er zich toch een probleem zou voordoen tijdens je vakantie, betaalt Sunny Cars de franchise netjes terug.
Vergeet niet vol te tanken voor je de auto inlevert, want dat moet je anders wél extra betalen (en stevig). Wij haalden de auto op in de luchthaven van Marseille en reden 1u15 naar Saignon.
Extra tip: wil je geen gedoe? Kies tijdens de online procedure dan voor ‘kantoor op luchthaven’ en check vooraf online in, dan ben je een pak sneller op weg.
Algemene tip: neem je tijd om bij aankomst rond het voertuig te wandelen en alle niet-vermelde schade (hoe klein ook) te fotograferen met je smartphone!

Luberon
Luberon
Luberon

Ontdek nog meer artikels over ...