Apt. 200
Ik ben helemaal weg van het nachtleven in Apt. 200. Het zit ‘m in de naam alleen al. Deze bar, die ’s nachts omgetoverd wordt tot een van de drukste hotspots in het nachtleven van Montreal, is een absolute must. Niet alleen dans je hier de nacht weg op de dansvloer met Montreals beste Dj’s, je kunt er ook biljarten of arcadespelletjes spelen. Apt. 200 is een uitvergrote versie van een houseparty, ondersteund door (t)rapmuziek – soort van rapmuziek met donkere energie, een tikje gothic, straatcultuur en een algemeen grootse sound, afkomstig uit de ruige regio’s in de zuidelijke Amerikaanse staten – die door de boxen klinkt.

Les Folies
Mijn persoonlijke favoriet voor een heerlijke brunch is Les Folies, gelegen in het hart van de Plateau buurt (de hipste wijk in Montreal). Een hele waaier aan brunch mogelijkheden, variërend van de lokale klassieker, poutine, tot alles wat je bedenken kunt. Voor ieder wat wils: Les Folies heeft een eigen Veggie & Vegan kaart, aangezien Montreal een zeer veggievriendelijke stad is. Maar wees niet getreurd: het stopt hier niet bij de brunch. Vanaf 15:30u wordt Les Folies omgetoverd tot een ware cocktailbar met uitmuntende mojitos en overheerlijke sangria.

Van locals tot toeristen, voor een overheerlijke lunch of een studentenfeestje dat tot in de vroege uurtjes doorgaat: hier kan het allemaal

Parc Jeanne-Mance
Wanneer het weer het toelaat, is Parc Jeanne-Mance dé plek om een doorsnee zondag door te brengen. Onder de locals staat het park op zondagen eerder bekend als Tam-Tams, omdat honderden mensen hier samenkomen om te picknicken, muziek of een potje voetbal te spelen. De uren die je hier doorbrengt, de mensen die je er herkent of gewoon leert kennen, zijn dingen die je nooit beu wordt.

SuWu
SuWu bevindt zich op St. Laurent, de ‘it’ straat van Montreal. Deze cocktailbar ziet er niet enkel ontzettend goed uit, het is ook de meest levendige bar in de buurt. De inrichting van SuWu is als het ware een streling voor het oog, hun cocktails en eten zijn dan weer een streling voor de tong. Verder wordt SuWu gekenmerkt door een geheel eigen sfeer. Zoals Zach Macklovitch, de eigenaar, het zelf verwoordt: ‘Dit is een plek waar je echt kunt chillen. Zin om te eten? Eet. Wil je liever iets drinken? Drink. Hier zegt iedereen hallo tegen je, en zo simpel is het. Kom gewoon langs en chill mee met ons.’

La Banquise
Poutine, poutine, poutine. Dat zegt genoeg. La Banquise is de locale ‘go to’ voor dit typische gerecht van Quebec. Deze plek een hotspot noemen, is een waar understatement. Van locals tot toeristen, voor een overheerlijke lunch of een studentenfeestje dat tot in de vroege uurtjes doorgaat: hier kan het allemaal. Dit familiebedrijf zag voor het eerst het licht in 1968 als kleine ijswinkel. De dag van vandaag, vind je er tot wel 30 verschillende soorten Poutine terug. Hoewel La Banquise 24/24 open is, staan er steeds mensen aan te schuiven, wachtend op een overheerlijke portie poutine.

Naar Montreal

De adressen

Apt. 200
3643 ST-LAURENT, APT. 200
MONTREAL, QC

Les Folies
701 Mont-Royal est
H2J 1W7 Montreal

Parc Jeanne-Mance
Kruising van Avenue du Parc & Avenue de Mont-Royal

SuWu
3581 Boul. Saint-Laurent
Montreal, QC

La Banquise
994, rue Rachel Est
Montréal, Quebec
Canada, H2J 2J3

 

 

 

ETA Canada

Om naar Canada te reizen heb je een ETA nodig, een elektronische toelating. De aanvraag kun je online invullen via deze linkDit gaat geheel digitaal, zonder papierwerk. De aanvraag kost je slechts vijf minuten tijd. Voor Canada bedragen de kosten van het ETA 19,95 € per persoon (totaalprijs, inclusief consulaire kosten). Je kunt betalen met BanContact/Mister Cash, PayPal of creditcard.

© Liske Vercauteren