Sweet Charlie’s
‘Weg van alle drukte van de stad ligt Washington Square. Dé plek om eekhoorns en overenthousiaste puppy’s te spotten. Maar zeker en vast ook om eens binnen te springen bij Sweet Charlie’s. Het is het eerste ijssalon in Philadelphia dat vers gedraaid ijs serveert. Je kunt er kiezen uit een menu met populaire combinaties, maar ik verkies om af en toe te experimenteren met verschillende smaken.’

Chill On The Hill (Chestnut Hill)
Ideaal om aan de drukte te ontsnappen tussen de lessen door. Chill On The Hill ligt ietwat afgelegen in een zijstraat van Germantown Avenue maar het is o zo het bezoeken waard. Je kunt er kiezen tussen heel wat smaken en toppings, maar mijn favoriet blijft toch hun sea salt caramel.

Elke millimeter staat vol met keramische tegels, spiegels en willekeurig gevonden voorwerpen

Magic Gardens
Wanneer je door South Street wandelt is het vrijwel onmogelijk om de “tuinen” mis te lopen. Hoe vaak je ze ook bezoekt, je ontdekt telkens wel iets nieuws in dit artistieke wonderland.  Elke millimeter staat vol met keramische tegels, spiegels en willekeurig gevonden voorwerpen. Het is ook een ideaal plekje om unieke foto’s te nemen. Naargelang het moment van de dag geeft de lichtinval je telkens een volledig nieuw zicht op de Magic Gardens.

Reading Terminal Market
In het midden van Center City ligt een ware foodie heaven: Reading Terminal Market. Of je nu op zoekt bent naar verse vis, nieuw linnengoed of unieke specerijen… meer dan 80 verkopers staan zes dagen per week tot je beschikking. Je vindt er ook typische gerechten als Philly Cheesesteaks, pretzels en hoagies (sandwiches). Die moét je gewoon proberen eenmaal je in Philadelphia bent. Een tip: bezoek de Reading Terminal Market voor een late lunch of vroeg diner, zo vermijd je de drukste momenten van de dag.

Morris Arboretum
Deze publieke tuin ligt op wandelafstand van onze campus. Het is de ideale plek om tot rust te komen of – wanneer het weer het toelaat – te studeren. Een leuk plekje is de Garden Railway. Miniatuurtreintjes nemen je mee door de planten, bloemen en bekende monumenten in Philadelphia. Je kunt hier gemakkelijk een uur doorbrengen en kijken naar de treintjes die rondom je en over hangbruggen boven je hoofd rijden.

Naar Philadelphia

Om naar de Verenigde Staten te reizen heb je een ESTA nodig, een elektronische toelating. De aanvraag kun je online invullen via deze link. Dit gaat geheel digitaal, zonder papierwerk. De aanvraag kost je slechts vijf minuten tijd. Voor Amerika bedragen de kosten van het ESTA 29,95 € per persoon (totaalprijs, inclusief consulaire kosten). Je kunt betalen met BanContact/Mister Cash, PayPal of creditcard.

Ontdek nog meer artikels over ...