Toen de deur van het vakantiehuisje open ging, kwam er meteen een gevoel van kalmte over me heen. De warme kleuren van het interieur zorgen voor gezelligheid, wat wordt aangewakkerd door het hartelijk onthaal van Ruth. Hoe langer ik rondkijk, hoe meer ik merk dat over alles met heel veel zorg is nagedacht. Dat ontdek ik ook als ik met haar praat.

Tijdens de rondleiding hoor ik de passie van Ruth in haar stem weerklinken. Vol enthousiasme vertelt ze een anekdote waardoor een idee voor de badkamer ontstond. Ken je het gevoel wanneer je met twee doucht, maar je niet tegelijkertijd kunt genieten van de warme straal? Met een duo-douche in Jolie Logie kun je samen je dag starten of afsluiten. Het kan ook voor grappige momenten zorgen. Probeer maar eens elkaars rug in te soppen met zeep door rug tegen rug te wrijven.

De kinderkamer neemt me terug in de tijd en ik kan me inbeelden hoe geweldig het als kind is om daar te logeren. Je hebt een optie om de bedden bij elkaar te schuiven waardoor je samen met vriendjes, vriendinnetjes, broers of zussen in een groot familiebed kunt slapen of een lachwekkend kussengevecht kunt organiseren.

Jolie Logie is geen vakantiewoning zoals een ander. De unieke ruimtes maken het verschil

Opnieuw beneden valt de honesty bar me op. In de traphal verwerkte Ruth een klein winkeltje met producten waar je als gast tijdens je verblijf gebruik van kunt maken. Het winkeltje maakt van een vergeten hoekje toch nog iets leuks. Dat is typerend aan Ruth als interieurvormgever. Als gastvrouw vindt ze het belangrijk dat gasten meteen aan hun vakantie kunnen beginnen. De honesty bar is voorzien van heel wat lekkers zodat je gelijk kunt aperitieven. Laat je verlekkeren door lokale biertjes zoals een Jus de Mer, De Kust of een Jeanne Panne.

Het nieuwe leven van Ruth als gastvrouw is nog maar pril, maar ik voel aan alles hoeveel voldoening het haar geeft. Ze spreekt over haar gasten met een enthousiaste en opgewekte stem en geniet ervan dat ze mensen kan verwennen met haar interieur. Ze staat voor je klaar en zorgt ervoor dat je haar gemakkelijk kunt bereiken voor hulp of tips. In haar verhalen hoor ik hoe dankbaar ze is voor haar gasten.

Jolie Logie is geen vakantiewoning zoals een andere. De unieke ruimtes maken het verschil. Hoewel we de neiging hebben om kleine ruimtes optisch te vergroten, durfde Ruth daarvan afwijken waardoor je in een interessante woning terechtkomt. Je stapt binnen in een grote open ruimte die toch wordt opgedeeld met karaktervolle boogwanden. De keuken, eet-, tv- en woonkamer krijgen zo hun eigen betekenis en creëren een knus gevoel. De donkere elegantie van notelaar en het stijlvol zwart gepoederlakt staal zorgen voor een warme en exclusieve uitstraling.

Hier en daar vind je ook nog oude elementen van het arbeidershuisje terug. Het meest bijzondere stukje zie je vanuit de eetkamer. In de buitenmuur verklapt een zeepbakje dat daar ooit een badkamer stond. De ruwe muur, boogwanden en het plafond uit hout in de slaapkamer geven de woning extra charme.

Door Jorien Conickx.
Foto’s: Margo Carton.
Video: Charlotte van den Bogaerd.

Jolie Logie, Hoogstraat 49, Nieuwpoort, tel. 0496/32.33.36, website via deze link.
Op zoek naar een lekkere takeaway in Nieuwpoort? Probeer de prima afhaalgerechten van De Wasserette.

Ontdek nog meer artikels over ...