De ideale start voor een uitstapje met de kinderen of kleinkinderen is ongetwijfeld het recent ingerichte belevingscentrum, waar je ook de dienst toerisme vindt. Hier spot je de plekjes die je zeker niet wil missen. Op het grote interactieve scherm kun je inzoomen op de kaart van de omgeving. Zet zeker ook eens de VR-bril op, voor een adembenemende adelaarskijk op de stad, van op duizelingwekkende hoogte! Of rij je eigen koerske tegen niemand minder dan Peter Van Petegem. Een beleving voor gans het gezin! Het landschap van de Vlaamse Ardennen nodigt natuurlijk uit om op verkenning te gaan; trek je wandelschoenen aan en ontdek het wondermooie Muziekbos. Pal in het bos wacht de mysterieuze Geuzentoren je op. Maar ook een actieve stadsverkenning met de kinderen is zeker een leuke optie! Het historische centrum van Ronse, De Vrijheid, is bijna volledig heraangelegd en autoluw.

Kinderen mogen gratis binnen in de crypte

Het architecturale pronkstuk van Ronse is ongetwijfeld de crypte van de St.-Hermesbasiliek. Tijdens de middeleeuwen was de crypte als bewaarplaats voor de relikwieën een drukbezocht bedevaartsoord. Essentiële elementen zoals de verborgen grafkamer, de waterput en de badkamer voor geesteszieken zijn nog steeds zichtbaar. Niet alleen voor de volwassenen is de crypte een must! Ook kinderen kunnen er samen met het figuurtje Gektor op ontdekking trekken. De stoere maar lieve bink ‘Gektor’ vindt Ronse maar vooral de crypte té gek! Tijdens het Creepy Crypte spel komen de kinderen van alles en nog wat te weten over de mooie crypte en Sint-Hermes.
Klaar om samen met Gektor onze mooie crypte te ontdekken? Kinderen mogen gratis binnen in de crypte, het vaandelboekje met de opdrachtjes kost 3 euro. Ideaal voor kinderen vanaf 7 jaar. Check zeker de openingsuren van de crypte op 
www.visitronse.be.

Haar vrienden zijn haar verjaardag vergeten en Rosalie is erg verdrietig

Jongere kinderen vanaf 5 jaar kunnen dan weer op stap gaan met Rosalie! Rosalie is een echte wildebras, een beetje de Pippi Langkous van de eendjes. Ze ontsproot uit het brein van de schrijfster Brigitte Minne, die er een boekenreeks aan wijdde met tekeningen van An Candaele. Het boek ‘Rosalie is jarig’ diende als inspiratiebron voor een speurtocht met kinderen doorheen Ronse. Vandaag is Rosalie jarig! Haar vrienden zijn haar verjaardag vergeten en Rosalie is erg verdrietig. Maar dat is niet zo. Haar vriendjes hebben zich in de stad verstopt. Daarom vraagt Rosalie aan de kinderen om haar vriendjes te gaan zoeken en uit te nodigen voor haar feestje. De speurtocht kun je aankopen in het belevingscentrum en kost 5 euro. Je kunt er ook een Rosalie bolderkar huren. De kinderen krijgen een superleuk Rosalie tasje en allerhande feest attributen.

Wil je meer familievriendelijke activiteiten ontdekken, of zin gekregen in een weekendje weg check dan zeker www.visitronse.be.

Toerisme Ronse
De Biesestraat 2
9600 Ronse
055/23.28.16
toerisme@ronse.be

Ontdek nog meer artikels over ...