Bar Klak
Dit supergezellige cafeetje was vroeger een hoedenwinkel, vandaar de naam Bar Klak. Het is een plek waar iedereen welkom is. Op een zonnige zaterdagochtend zit het terrasje snel vol en hebben mensen zicht op de Grote Markt. Het is een ideale plek om een babbeltje te slaan. Binnen kan je de beste koffies krijgen. De vrijdag- en zaterdagavond wissel je de koffies in voor cocktails.
Schoenmarkt 5/6

Carbon bar & kitchen
Dit concept vloeit voort uit drie foodtrucks die al te bewonderen waren op verschillende festivals zoals Paradise City, Pukkelpop en Pinkpop. Het heerlijke eten en drinken van De Wanderlust foodtruck, Spoonandco en de Booze-brothers zijn herenigd in dit verfijnde restaurant. De vrouw achter Carbon bar & kitchen bereidt haar vlees sous-vide. De andere helft van de menukaart bestaat uit vegetarische gerechten die ook veganistisch kunnen geserveerd worden. De gerechten zijn met passie bereid, en dat proef je op je bord. Van verse burrata tot crispy chicken, jong en oud smullen van het menu.
Désiré Boucherystraat 4

Bar Klak
Carbon Bar & Kitchen
Alle generaties winkelen bij haar, van grootmoeder tot kleindochter

Dear Planet
Wanneer je binnenstapt bij Dear Planet ben je omringd door glanzende planten en prints van dieren. Duurzaamheid staat volledig centraal en dat komt terug in het interieur. Dear Planet vertrekt vanuit het idee van de zero waste movement en wil single-use plastics uit je leven bannen. De producten die in de kasten staan blinken, hebben een veel lagere impact op het milieu. Je detecteert er cosmetica, keukengerei en nog veel meer. Ben je benieuwd naar hoe makkelijk het is om een product te vervangen door iets duurzamer? Amber geeft je graag tips over de vele alternatieven. Deze pop-up winkel is open tot en met 25 mei, maar binnenkort komt er ook een webshop.
Geitestraat 15

L’eef
L’eef onderscheidt zich van de grote kledingketens door een zorgvuldig geselecteerd gamma van Europese merken aan te bieden. De vrouw achter de winkel kiest voor unieke producten en geeft je graag advies over de outfit die je net zocht voor die ene gelegenheid. Alle generaties winkelen bij haar, van grootmoeder tot kleindochter. Iedereen kan zijn hartje laten bekoren door de geraffineerde stijl van L’eef. Het zijn de kleine details die je outfit net dat beetje meer geven.
Onze-Lieve-Vrouwestraat 46

L’eef

Pintxos
Dit restaurant biedt de totale beleving! Twee broers sloegen de handen in elkaar. De ene ontwierp het eigenzinnig interieur van Pintxos terwijl de andere zijn creativiteit legt in de gastronomie. Het is een wereldkeuken met een gevarieerd aanbod van kleine gerechtjes. De naam van het restaurant refereert aan de typische pintxos uit Spaans-Baskenland, maar de titel wordt stevig gekruid met een dosis originaliteit. Als je graag het geheel optimaal beleeft, kies je voor de ‘tafeltje-dek-je’ formule. Zo proef je het meest gevarieerde menu voor slechts 26 euro! Klanten staan soms tot buiten aan te schuiven voor deze heerlijke ervaring, (maar nooit lang). De service is on point, net als de rest van de zaak. Zeker de moeite waard om een zeteltje te bemachtigen in dit aardse paradijs.
Nauwstraat 10

Sneak­
De hipste schoenenwinkel in Mechelen is Sneak. Hier ontdek je zowel de trendy als de minder bekende merken. Je vindt er niet enkel schoenen, maar ook rugzakken, T-shirts, sweaters en zonnebrillen. Zoek je iets origineel of speciaal, dan moet je bij Sneak zijn. Tijdens het shoppen kun je een drankje krijgen. De bedoeling is dat je de tijd neemt en met het paar schoenen naar huis gaat dat volledig bij jou past. Ben je benieuwd naar het aanbod? Kijk op de webshop of sneak in!
Adegemstraat 17

Supergoods
Wist je dat Supergoods in Mechelen is opgericht? Supergoods is één van de eerste winkels die het duurzame vooropstelt. Je kunt er kleren, schoenen en producten vinden die allemaal op een eerlijke manier zijn geproduceerd. Je vindt er onder andere de trendy Veja schoenen in alle kleuren en maten. In Gent is sinds kort een tweede winkel opengegaan. De derde opent 1 augustus 2019 in Antwerpen. Als je meer ecologisch verantwoord wil gaan leven, kom dan zeker langs in deze groene winkel.
Onze-Lieve-Vrouwestraat 116

Tekst en foto’s: Tessa Laget

Sneak
Pintxos
Supergoods