Bavet

Keuken Goeie spaghetti, daar komt het bij Bavet eigenlijk op neer. Met originele namen zoals The Polognaise en OMG, They Killed Kenny?! werken ze de bekende klassiekers verder uit tot typische Bavetspaghetti’s. Bavet blies onlangs 5 kaarsjes uit en heeft ondertussen reeds enkele filialen in Vlaanderen. Hun collection of restaurants opende recent nog een nieuwkomer in Maastricht en verwelkomt binnenkort ook klanten in Luik.

Menu – Van pikante tomatensaus met gehaktballen tot de ultieme kaascombinatie. Ze gaan zelfs zo ver in het behagen van hun klanten dat je kan kiezen voor een 50/50-bord. Ik bedoel… Dat is toch de natte droom van elke pastafanaat?
Op donderdagavond kozen wij voor de OMG, They Killed Kenny?! (€11 DOG) en de Billy Bunter (€15,50 DOG). Die eerste is bekend voor z’n romige tomatensaus met tijm en champignons. De saus is eigenlijk vrij eenvoudig, maar blijft hap na hap verbazend lekker. De beste vegetarische optie die er is, als je het mij vraagt.
Billy Bunter is ‘the absolute meat combo’ en dus totaal het tegenovergestelde. Het is een pikante variant van de fameuze Bavetspaghetti, afgewerkt met stukjes kip, gehaktballen en spek.
De kaas krijg je in een apart potje mee, te kiezen tussen Emmentaler en Parmezaan. Je hebt trouwens de keuze uit 2 verschillende porties. Wie net als ik een gezonde eetlust heeft, komt met de DOG portie wel toe. Heb je echter honger als een paard, kies dan maar voor de HORSE versie (gemiddeld €3 duurder).

Bestellen – De restaurants in Antwerpen zijn gelegen in de Nationalestraat 102 en Van Schoonbekeplein 9. Afhalen kan elke dag van de week tussen 11u30-21u30, op beide locaties. Je geeft jouw bestelling door via de website, of laat het aan huis leveren via Takeaway, Uber Eats of Deliveroo.

 

BÚN Bar & Restaurant
BÚN Bar & Restaurant

BÚN Restaurants

Keuken – BÚN Bar & Restaurant heeft heerlijke Vietnamese gerechten op het menu staan en is het gesofisticeerde zusje van de meer toegankelijke Little BÚN, enkele straten verderop. Zo bieden uitbaters Hoa Truong en Huibrecht Berends in het BÚN Bar & Restaurant heel typisch Vietnamese recepten aan – maar wel samengesteld met topproducten van Belgische en Nederlandse bodem – terwijl ze in Little BÚN meer op streetfood focussen. De BÚN restaurants spreken normaliter dus een ander publiek aan. In deze nieuwe take-away realiteit bundelen ze echter hun krachten en kan je gerechtjes uit beide keukens gaan afhalen in het heel thematisch aangeklede BÚN Bar & Restaurant.

Menu – De Zeeuwse creuse (€21) is een gerechtje van BÚN Bar & Restaurant. De oesters worden geserveerd met enkele stukjes limoen en op smaak gebracht met pili en een vissausje. Ook een aanrader: de BBQ gegrilde kip met rijstnoedels en een eenvoudige salade (€15). De kip zit op een satéstokje en is lekker mals. Ook de noedels zijn echt lekker, al worden ze nog beter wanneer je er wat rode curry pindasaus over giet.
Vleesliefhebbers zijn wellicht eerder te bekoren met Phở bò, een noedelsoep met Galloway rundvlees (€18) van Little BÚN. Nog 2 toppers zijn de nems met Brasvar varkensvlees (€12), die je in een bladje sla rolt en dipt in een vissausje, en de verse spring rolls gevuld met Obsi Blue garnalen en zwarte bonensaus (€12).

Bestellen – Eten afhalen kan van woensdag tot en met zaterdag tussen 12u-15u en van 18u-21u in de Volkstraat 43. Alle gerechtjes zijn à la carte uit te kiezen en zijn terug te vinden op Resengo. De streetfood van Little BÚN kan je ook laten leveren via Deliveroo and Uber Eats.

Roji

Roji

Keuken – Restaurant Roji combineert Franse en Japanse invloeden in hun bekende fingerfood en sushi rolls. Het team focust op ontspanning en brengt hun gasten in een zen-sfeer door ze te laten genieten van een lekker aperitiefje in de sofa’s vlakbij de open haard. Jammer genoeg kunnen we voorlopig niet in het ondergrondse restaurant dineren, want er heerst een bijzonder warme sfeer.

Menu – Het menu van Roji is heel uitgebreid. Ik vind het alvast moeilijk om te kiezen uit de lijst van fingerfood. De Nobashi shrimp (€20) en Karaage met pikante limoen (€14) zijn beide omhuld in een laagje lekker gezouten paneermeel, maar zijn vanbinnen goed mals. Onze voorkeur gaat echter uit naar een frisser visgerechtje: de tartaar van tonijn, vermengd met avocado en citroengras (€20). Op vlak van sushi is er ook meer dan keuze genoeg. Wij waagden ons aan de 4 populairste rolls van het restaurant (€20-€25), telkens per 8 stuks geserveerd. De Tokyo roll met king krab en zalm en de Roji roll met tonijn en kreeft zijn beide lichtjes pikant en afgewerkt met een super lekker mayonaise-achtige sausje. De Sexy roll is afgewerkt met scampi, masago (viseitjes) en unagi. Onze ultieme favoriet is de Flower Power roll, gevuld met sneeuwkrab en afgewerkt met pikante bloemblaadjes.
Goed om te weten: Roji heeft een eigen champagne die je ook kan bestellen. Geproefd en approved!

Bestellen – Je kan je bestelling doorgeven via mail (info@roji.be) of telefonisch (0475 80 17 58). Van donderdag tot en met zondag kan je van 17u-21u bestellingen ophalen op de Oude Koornmarkt 26, of je kan gebruik maken van de leverdienst van Roji zelf. In Antwerpen centrum betaal je hiervoor een supplement van €5, oplopend tot €30 voor wie in een andere provincie woont.

Mesa
Mesa

Mesa

Keuken – Het restaurant van Tomorrowland combineert smaken van over de hele wereld in verschillende experience boxes en probeert zo de ‘Tastes of the World’ keuken nu ook naar je thuis te brengen. Ze stoppen zelfs een QR-code met bijpassende muziek in je afhaalbox. Voorlopig reis je met de afhaalgerechten naar Libanon, Mexico en Singapore. Alles is op voorhand voorbereid, je moet enkele dingen hooguit nog 10 minuutjes opwarmen in een pan of (microgolf)oven.

Menu – Wij deelden met 2 de ‘Mesa food & cocktail experience’ (€70), een goede combinatie van vis, gevogelte, dips en (hooray hooray) cocktails. Je kan alle gerechtjes echter ook à la carte bestellen. Wie graag hummus eet, zal verzot zijn op de Eastern Platter (€15). Dit voorgerecht bestaat uit crispy brood en 2 vegetarische dips. Ten eerste heb je de gerookte babaganoush, redelijk zacht van smaak met feta erbij. Maar wij zijn vooral aan het vechten om de hummus met lichtpikante harissa, die ons doet denken aan de hotdogs op Tomorrowland. Het brood zelf is ook lekker om gewoon zo te eten, als een soort van chips met een zachte paprikasmaak.
Heel leuk aan deze box is dat de ingrediënten van elkaar gescheiden zijn. Zo kunnen we zelf kiezen met hoeveel mosseljus we de noedels met kokkeltjes (€17) willen blussen en hoeveel stukjes worst we eraan toe willen voegen.
We klinken op een smakelijke avond met een Mesa signature cocktail (€28 voor 4x 12,5 cl.), bestaande uit wodka en gemberbier. Er zitten nog wat garnituren bij zodat je extra aroma’s naar keuze aan je Mesa Mule kan toevoegen, zoals limoenblad, gember en citroengras.

Bestellen – Mesa is gelegen in de Kloosterstraat 99. Je kan er je bestelling ophalen van donderdag tot zondag, telkens van 16u-20u. Bestellen kan tot 12u op de ophaaldag zelf, via hun website of Resengo.

The London
The London

The London

Keuken – Het koppel Tommy en Thalissa wil hun gasten ook tijdens de sluiting van het restaurant verwennen met culinaire wereldse gerechtjes. Chef Tommy luistert naar zijn gasten en neemt alle feedback mee in zijn verdere menukeuzes, al heeft hij voor het take-away menu ook rekening gehouden met de praktische kant. Toch slaagt hij erin een goede combinatie te voorzien van eenvoudige fingerfood en meer verfijnde gerechtjes.

Menu – We zetten de avond goed in met de oesters spéciales “Geay” (€10), die we nog dienen af te werken met een bloody mary vinaigrette en wat selder. Ook de kipsatés met pindasaus en komkommer (€10) zijn een smakelijk voorgerechtje. Onze favoriet van de avond: de ravioli van kreeft (€22), heel vers en smaakvol in combinatie met de pikante tomaat en bisque. Maar ook het dessert valt in de smaak, de ‘dulce de Leche’ (€12), bestaande uit laagjes gezouten karamel en krokant bladerdeeg. Leuke afsluiter: bij elke bestelling krijg je een exclusieve praline in de vorm van het havenhuis cadeau!

Bestellen – De out-of-the-box service is beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag van 16u-18u in de Amsterdamstraat 34/36​. Bestellen kan je van maandag tot donderdag uiterlijk 20u via de webshop op hun website. Vanaf maandag 9 november kan je ze echter ook op Deliveroo terugvinden!

WEDSTRIJD – The London heeft nog een leuk extraatje in petto. Het koppel nodigt hun klanten uit om het thuis gezellig te maken met je take-away menu en een foto van een mooi gedekte tafel op te sturen naar hadmaargebeld.thelondon@blogger.com. Op 19 november kiezen ze de winnaars. Die ontvangen een uitnodiging om gratis te komen dineren in The London zodra het restaurant weer open mag, inclusief een wijnarrangement. Meer informatie vind je op hun website.

Verso Café

Verso café

Keuken – De keuken van Verso café omschrijf je als origineel en verfijnd. Joris Hoefkens maakte na zijn ervaring bij Nuance en Hof Van Cleve nog niet zo lang geleden z’n intrede als Chef bij Verso, en creëert nu zijn eigen menu’s met verse seizoensproducten. Oorspronkelijk profileert Verso café zich als de ideale plek voor een snelle maar aangename lunch. Meer en meer komen mensen echter ook voor een uitgebreide gastronomische ervaring bij Verso café eten, en dat probeert het team nu ook door te trekken in hun take-away service.

Menu – Het take-away menu van Verso café is vrij uitgebreid. Zo heb je onder meer de keuze uit enkele hoofdgerechten, waaronder parmentier van kalfswang (€26) en ravioli (€18). Daarnaast kan je ook kiezen uit een resem sharing gerechtjes, zoals vegetarische nems (€16) en kingkrab (€24,50).
Wij wagen ons aan de derde optie: een vast menu voor €49 per persoon. We zetten de avond in met enkele verrukkelijke sneetjes Casalba met een zachte notensmaak, en krokant gezouten brood dat we doppen in even verrukkelijke hummus met burrata. Deze starters vervolgen we met een carpaccio van coquilles, mimolette en bloemkool, een heel zacht gerechtje dat aangevuld wordt met een vinaigrette met citrustoetsen. De gebrande Tataki zalm met quinoa is eveneens een gang die kan tellen, heerlijk aangekleed met rabarber, zeewier en granaatappelpitjes. Het Holstein stoofvlees met puree is een heel toegankelijk, doch verfijnd gerecht. Afsluiten doen we met een delicieuze notenbrownie belegd met fijngesneden stukjes groene appel, geflambeerde nootjes en een crème van witte chocolade.

Bestellen – Wie zijn of haar keuze heeft gemaakt, kan deze doorgeven via mail (tobias.carron@verso.be) of via Resengo. Tot 11u op de dag van de afhaling kan je nog een bestelling plaatsen. Afhalen doe je op vrijdag van 15u-18u30 of op zaterdag van 12u-17u30 in de Lange Gasthuisstraat 9.

Door Charlotte Dupont.

Ontdek nog meer artikels over ...