The Quality Chop House, Londen
Tresind Studio, Dubai
Elders, Gent
De Lindehof, Nuenen
Door 73, Gent
Den Heksestoel, Loker

The Quality Chop House, Londen
Een van de meest verborgen schatten van Londen. Dit restaurant bestaat 150 jaar en serveert in een hoogst authentiek decorum de meest zinnenprikkelende gerechten over het kanaal: terrine van wild, krab uit Brixham, Hereford chateaubriand en een onvoorstelbare Suffolk Barnsley varkensrib. Beste Sunday roast van de hoofdstad.
88-94 Farringdon Road, Londen

Trèsind Studio, Dubai
Chef Himanshu Saini katapulteerde zijn restaurant in no time naar de absolute wereldtop. Nummer 11 in de lijst met 50 Best Restaurants. Een typisch Dubai spektakelrestaurant, visueel verbluffende reis door het Indiase subcontinent, maar altijd subtiel, gestileerd, en dus een indrukwekkende ervaring.
St. Regis Gardens, The Palm Jumeirah, Dubai

Elders, Gent
Onze thuisstad Gent grossiert in fijnmazige en kleinschalige belevingen met open keukens en een consistente down-to-earth bediening. Elders pakt uit met een lunch van € 38 en een vijfgangendiner voor € 65, wat alleen maar mogelijk is door een uitgekiende productkeuze en een grote schare hoofdzakelijk jonge fans.
Van Beverenplein 16, Gent

De Lindehof, Nuenen
Op een maandavond zonder plannen belandde ik op m’n eentje in De Lindehof, het tweesterrenrestaurant van de populaire chef Soenil Bahadoer, en at er een voortreffelijk diner dat geparfumeerd werd door verfijnde Aziatische toetsen en een vlekkeloze bediening.
Beekstraat 1, Nuenen (NL)

Door 73, Gent
Voor ons moet een restaurant zoals Door 73 zijn: uitstekende cocktails, lichte en smakelijke voorgerechten, voldoende groentebereidingen, spannende oosterse smaken, een mooie en democratische wijnkaart. We komen altijd graag terug bij chef Ivanidis en mentor Marcelo Ballardin. Zeker 4 keer prima gegeten in 2023.
Hoogstraat 73, Gent

Den Heksestoel, Loker
Wie ons een beetje kent, weet dat wij een boontje hebben voor ambacht. Combineer dat met een gezonde dosis West-Vlaamse werklust en gezelligheid, en je hebt Den Heksestoel, op een steenworp van de schreve met Frankrijk. Chef Pieter Janssens maakt de beste paté van het westelijke halfrond. Combineer met een picon of streekbier.
Douanestraat 1, Loker

Hof van Cleve, Kruisem
Van de hartelijkheid in de Westhoek naar een afscheidnemend idool, dat is maar een kleine stap voor ons. Peter Goossens trekt op het juiste moment de deur achter zich dicht van het Hof van Cleve. In November konden we nog één keer genieten van een menu met klassieke smaken en bereidingen die tot in de perfectie waren uitgevoerd. De kaviaarbereiding is uit de kunst.
Riemegemstraat 1, Kruisem

Bozar, Brussel
Wij dichten chef Karen Torosyan van Bozar in Brussel al jaren een grote toekomst toe, en dat traject kreeg dit jaar een vervolg met de toekenning van een tweede Michelinster. Twee keer gegeten dit jaar, en twee keer een voltreffer. De chef moet niks weten van frulletjes en tierlantijntjes, zijn ‘croutes’ zijn van een adembenemend niveau.
Baron Hortastraat 3, Brussel

Maison Sota Atsumi, Parijs
Waar kun je in vredesnaam in een wereldstad als Parijs lekker en licht eten zonder een nier te moeten afstaan? Sota Atsumi is de rijzende ster onder de Franco-Japanse chefs, zijn keuken combineert schier moeiteloos een klassieke kookstijl met lichtere oosterse accenten, groentebereidingen en schaal- en schelpdieren. Natuurwijn heerst, en het gebouw zelf is indrukwekkend.
3 Rue Saint-Hubert, Parijs

Borough Market, Londen
Borough Market blijft voor mij een van de allerbeste foodmarkten ter wereld, hoewel de gentrification er de voorbije paar jaar ontzettend is toegenomen. Blijf best aan de buitenkant van de markt, en bestel bijvoorbeeld een Argentijnse empanada met een Quilmes-biertje bij Porteña. In het stalletje ernaast vind je ook buitengewoon lekkere oesters.

Commune, Beervelde
Femke en Margo toverden het Oud Gemeentehuis om tot een plek voor foodies en de liefhebbers van de betere wijn. No nonsense, geen poespas, lekker bord, lekker glas, veel te lang onder de radar gebleven. Lunch voor nauwelijks 29 euro. Reserveren die handel in 2024!
Beervelde-Dorp 51, Beervelde

eentweevijf, Gent
Ons stamrestaurant in de onmiddellijke nabijheid van onze crib mag niet ontbreken in deze lijst. eentweevijf is een graag geziene gast in het noorden van Gent, en werkt met een interessant concept: kies tussen veggie, vis, vlees, en dat bij de hapjes, voor- en hoofdgerechten. Kleinschalig, boordevol smaak, prettige bediening. Hier komen we altijd graag terug.
Molenaarsstraat 125, Gent

Hof van Cleve, Kruisem
Bozar, Brussel
Maison Sota, Parijs
Borough Market, Londen
Commune, Beervelde
eentweevijf, Gent

Ontdek nog meer artikels over ...