De locatie
Yokoso bevindt zich in een zijstraat van de Veldstraat, ofwel dé grote Gentse winkelstraat, en dus pal in het kloppende hart van de stad. Dit maakt dat je aangewezen bent op ondergrondse parkeergarages en je wandelbenen, maar ook dat een diner hier de ideale afsluiter is van een dagje Gent.

De sfeer
De sushibar teleporteert je even naar een andere, Japanse wereld. Er werd duidelijk geopteerd voor een trendy en urban aanpak die zowel het interieur als de lounge-achtige muziekkeuze kleurt. Eten doe je in een booth tussen kettinggordijnen, aan de gemarmerde toog of aan de lage Japanse tafel aan het raam om de ervaring compleet te maken.

De premisse
Vers, snel en 100% personaliseerbaar zijn de drie steunpilaren van Yokoso. Bovendien komt werkelijk àlles hier uit Japan, alleen de vis is – gelukkig maar – van lokalere oorsprong. Van de rijst tot de mayonaise en de frisdranken; je zal geen enkel etiket kunnen lezen. Dit maakt ook dat je hier niet moet rekenen op alcohol of gelijk welke andere standaarddrank. Alle sushi wordt à la minute gerold door robots, naar eigen zeggen om een constante kwaliteit te garanderen. Japanser dan dat wordt het dus echt niet, al blijkt er tot onze opluchting in de realiteit ook nog wel degelijk een chef bij aan de pas te komen. In tegenstelling tot de gemiddelde sushibar is ook plastic hier zo goed als uit den boze en wordt takeaway verpakt in hoogwaardige kartonnen sliderdoosjes.

(Lees verder onder de foto’s.)

Yokoso
© Typhoon Hospitality
© Typhoon Hospitality

De keuken
Yokoso betekent letterlijk ‘welkom’ in het Japans en zo voel je je ook wanneer je bij binnenkomst meteen een tasje verse groene thee aangeboden krijgt. Ook bonuspunten voor het vrij te verkrijgen plat en bruiswater. Het belangrijkste paradepaardje van Yokoso zijn hun volledig zelf samen te stellen sushi rolls, al loont het ook de moeite om je toch te wagen aan een van hun eigen zorgvuldig samengestelde creaties. Verwacht je aan verrassende smaakcombinaties met toetsen als kaneel, citroengras en munt. Wie lijdt onder keuzestress of ervan overtuigd is dat ook overheerlijk mochi-ijs niet mag ontbreken als dessert kan ook opteren voor één van de drie combo-menu’s.

The damage
Voor een YoKoFoTy-menu met een gevarieerde waaier aan rolls voor twee personen en inclusief side dishes en dessert betaal je 55 euro. Dat is vergelijkbaar met de gemiddelde sushiboot in takeaway-vorm, maar het niveau van de keuken hier is dat allesbehalve. De prijs van een zelf samengestelde roll of Yokoso-creatie zweeft ergens tussen de 5 en de 9 euro, plus een kleine euro per extra vulling.

Suggestie
Een kleurrijk Ramune-drankje hoort bij de Yokoso experience, maar vraag je ober eerst om instructies voor het openen van het flesje. Anders loop je het risico een hele avond dorst te lijden of een kleinschalige overstroming te veroorzaken aan tafel. We spreken uit ervaring.

Conclusie
Een bijzondere sushibeleving die ongetwijfeld nog even blijft nazinderen in de goede zin en ook qua prijs-kwaliteit meer dan goed zit. Dankzij de verschillende formules zijn zowel foodies als picky eaters hier aan het juiste, Japanse adres.

Adres
Volderstraat 17A
9000 Gent
yokososushi.eu

Door Rani Guinée
Foto bovenaan: © Typhoon Hospitality

Yokoso
Yokoso

Ontdek nog meer artikels over ...