In 2021 lanceerde sterrenchef Gert De Mangeleer samen met Jef Poppe BABU met als tagline ‘Chef’s created bunners’. BABU is een samentrekking van Baked Bun, een hybride broodje dat de perfecte balans vormt tussen een sweet bun en een Engelse muffin, dat Gert na veel experimenteren creëerde. Voeg daar een aantal exotische en high quality toppings aan toe en je begrijpt waarom BABU de place to be werd voor streetfood lovers.

BABU startte tijdens corona als pop-up met drie bunners op het menu. Elke bunner verwijst naar een stad of plaats die Gert & Jef inspireerden voor het creëren van de toppings voor het broodje. Maar twee jaar en vele reizen verder is het tijd voor vernieuwing. Niet alleen nieuwe recepten maar ook een nieuw interieur én een nieuwe huisstijl. Bij BABU gaan namelijk niet alleen je smaakpapillen maar ook je ogen op wereldreis.

BABU
De homemade churros katapulteren je zo terug naar je vakantie in Portugal

Ook het drinksassortiment werd uitgebreid met een mooie cocktail- en mocktailkaart en een assortiment bites die je ook mee op reis nemen: van krokante spring rolls tot Buffalo BBQ or Korean Spicy chicken wings en inktvisringen met knoflookmayonaise. Perfect voor een pre-party drink met vrienden.

Op zaterdag en zondag is BABU ook doorlopend open. Ideaal voor die hangover brunch of why not, om je sweet tooth te bevredigen met één van de huisgemaakte desserts of homemade ice cream. The Sweet Bresilienne neemt je zo mee naar the Deep South: een krokante deepfried bunner met vanille-ijs, karamelsaus en chocoladesprinkles. De homemade churros die je kan dippen in hot chocolate katapulteren je zo terug naar je vakantie in Portugal.

BABU
Tijdens het openingsweekend van vrijdag 1 december tot en met zondag 3 december krijg je een gratis drankje

Naast de klassiekers The Brooklyn (met Ierse Angus), The Beirut (met spicy merguez van Dierendonck) en The Brighton (met gepaneerde kabeljauw) staan er heel wat nieuwe inspiraties op de kaart. Die nieuwe recepten nemen je niet alleen mee op verre reizen, maar ook op een citytrip in eigen land. Naast de nieuwe THE BANGKOK met fried chicken, sriracha saus, kimchi en homemade pickled komkommers en koriander is er nu ook THE BRUSSELS met een gegrilde Angus beef patty, mosterd, ketchup en ajuin.

Andere nieuwkomers zijn THE BRONX (de smashed versie) – Twee Ierse Angus rundspatties, gesmolten cheddar, knapperige ijsbergsla, augurken, tomaat, gefrituurde uitjes & de geheime BABU-saus. THE BILBAO – Tot in de perfectie gegrilde Ierse Angus-rundspatty, gesmolten cheddar, knapperige ijsbergsla, tomaat, rode ui, gefrituurde uitjes, gekonfijte paprika en spicy devil sauce. THE BOSTON – Langzaam gegaarde en sappige pulled pork kroket, huisgemaakte coleslaw, ingelegde rode ui, koriander, maïs & rokerige BBQ-saus. The Brooklyn, The Bilbao en The Beirut zijn ook verkrijgbaar in een vegetarische versie met een champignon patty voor de eerste twee en smeuïge falafels voor de laatste bunner.

Liefhebbers van slaatjes komen nu ook aan hun trekken bij BABU met drie volwaardige maaltijdsalades: GREEN SALADColeslaw, maïs, groene sla, jonge spinazie, ingelegde ui, koriander, edamame bonen, sesamdressing. BEETROOT SALAD – Gekookte rode biet, jonge spinazie, fetakaas, rode ui, kikkererwten, rozijnen, balsamicodressing. CAESAR SALAD – Zachte kip-tenders, avocado, knapperige ijsbergsla, ingelegde rode ui, maïs, gefrituurde uitjes, kappertjes, krokante broodkruimels en geschaafde kaas.

Tijdens het openingsweekend van vrijdag 1 december tot en met zondag 3 december krijg je een gratis drankje als je een bunner bestelt en kan je elke bunner bij BABU ontdekken aan € 12 per bunner.

Ontdek nog meer artikels over ...