Het verhaal
Uit liefde voor de streek enerzijds, en passie voor de wijn anderzijds, beslisten Inez Schoels & Didier Godfroid, zaakvoerders van diVines en afkomstig uit het Antwerpse, om in 2015 een eigen wijngaard te kopen in het mooie en zonovergoten Rasteau. Hun Grenache Noir wijngaard bestaat uit ranken van ongeveer 70 jaar oud en ligt op een hoogte van 300 meter, daar waar de beste kwaliteitsdruiven van Rasteau rijpen. De wijngaard wordt beheerd door Jean-Marc Brun van Domaine Beau Mistral. Jaren van nauwe samenwerking hebben geleid tot kwaliteitsproducten die worden aangeboden onder het ‘Fleur de Terroir’ label.

De grenachedruif is in deze streek heer en meester

De appellatie
Rasteau ligt in het zuiden van de Rhônevallei vlakbij gerenommeerde wijngebieden als o.a. Châteauneuf-du-Pape en Gigondas. De grenachedruif is in deze streek heer en meester en vormt de basis van de zeer uitgesproken Cruwijnen. Rasteau was reeds befaamd voor zijn natuurlijke zoete wijn (Vin Doux Naturel) waarvoor het in 1944 de Crustatus verwierf, maar doordat de lokale wijnbouwers met veel wilskracht een zeer hoge kwaliteit van al hun wijnen zijn blijven nastreven, kreeg Rasteau in 2010 ook de AOC Cru Rasteau voor zijn rode wijnen.

Win! Vijf wijnpakketten met telkens één rode en één witte wijn.

De wijnen
De Cru Rasteau Vieilles Vignes ‘Fleur de Terroir’ is een kwalitatief hoogstaande en zuivere wijn die reeds met vele prijzen en hoge scores van o.a. Robert Parker en Jeb Dunnuck werd gelauwerd. Deze rode wijn heeft een schitterende donkere kleurspiegel en een boeket van zeer rijp rood fruit, vanille en peper. Hij heeft een gulle, evenwichtige mond, met een lange, warme afdronk en kan goed en lang bewaard worden. Hij begeleidt dan ook zeer goed de grote gastronomie.
Onder het ‘Fleur de Terroir’ label biedt diVines ook een schitterende witte Côtes du Rhône Villages ‘Fleur de Terroir’ aan die hoofdzakelijk de viognierdruif als basis heeft. Dit druivenras produceert mooie witte wijnen met een verrassend vol en zacht karakter. Deze witte wijn is licht goudkleurig en fruitig in de neus. In de mond vind je smaken van bloemen en ananas terug en deze wijn laat zich het liefst fris en jong drinken.

Win!
Vijf wijnpakketten met telkens één rode en één witte wijn. Mail het correcte antwoord op onderstaande vraag naar hey@june.be en maak kans om deze 2 schitterende Fleur de Terroir wijnen te degusteren.

Vraag?
Uit welke drie druiven bestaat de Cru Rasteau “Fleur de Terroir”? Je vindt het antwoord op de website van diVines.

Ontdek nog meer artikels over ...