Romantik Hotels is een samenwerkingsverband tussen unieke, kleinschalige familiehotels met een uitgesproken culinaire uitstraling en bijna vanzelfsprekende gastvrijheid. Je vindt Romantik Hotels zowat overal in West- en Zuid-Europa. Het is een broederband van kleinschalige hotels, niet zelden in historische gebouwen die vaak minstens honderd jaar oud zijn. Wat maakt het precieze verschil? De hartelijkheid, de persoonlijke aanpak en touch, de sfeer, de vele verwennerijen. En in alle gevallen gewoon een combinatie van al die elementen. Romantik Hotels is geen onpersoonlijke keten. Het zijn individuele tophotels op toplocaties die dezelfde passie delen. Hotels met een ziel, met generaties mensen die hun savoir-faire en savoir-vivre in hun gasten investeren.

Alle hotels hebben een buitengewoon sterke band met de regio waarin zij zich bevinden. Naast hun aandacht voor terroir en lokale producten vind je er dikwijls een restaurant met een hoog gastronomisch niveau. Heel wat van die restaurants hebben één of meerdere Michelinsterren, of scoren hoog in Gault Millau en andere bekende gidsen. Dat maakt overnachten in een van de Romantik Hotels altijd weer een beleving. Een gebeurtenis waarbij je enkele dagen lang op en top verwend wordt. Met topgastronomie, wellness, fietsen of wandelen. En natuurlijk met de gastvrijheid die Romantik Hotels zo uniek maakt.

Er zijn inmiddels meer dan 400 Romantik Hotels in Europa. Waar je ook woont in Vlaanderen, een Romantik Hotel is in de Benelux nooit verder dan 250 kilometer weg. Dat maakt deze plekjes zo interessant voor een korte vakantie, een weekendje of verlengd weekend. Alle hotels bieden arrangementen aan voor korte en wat langere verblijven, waarbij bijna altijd een gastronomisch arrangement is inbegrepen.

(Lees verder onder de foto’s…)

WAT kun je winnen?
Een luxe gourmet voucher voor twee personen, goed voor een overnachting in een standaard tweepersoonskamer, een aperitief, een uitgelezen meergangenmenu en een uitgebreid ontbijt. Je maakt zelf je keuze uit de hotelgids en reserveert rechtstreeks bij het hotel van je keuze.

WAT moet je doen?
Eenvoudig. Speel mee via Instagram, via deze link. Het kan ook via Facebook, via deze link. Je hebt een week de tijd, en de winnaar wordt persoonlijk verwittigd. Veel succes!

Ontdek nog meer artikels over ...