De komende tijd zullen we ons eigen land moeten herontdekken door de coronacrisis. Dat is niet eens zo gek, België heeft veel charmante regio’s. Laat charmant, pittoresk en groen nu net een perfecte omschrijving zijn van de Ardennen. Met de motor, de mountainbike, de fiets, de kano of gewoon te voet. De mogelijkheden om er de prachtige natuur te verkennen zijn eindeloos. Zowel in de warme maanden als tijdens de wintermaanden snuif je hier de frisse dennengeur op tijdens een stevige wandeling of tijdens een andere buitensport. Breng ook eens een bezoekje aan de watervallen van Coo of aan de talrijke grotten die in het gebied te vinden zijn.

De stille beekjes en weidse landschappen in Wallonië wisselen telkens weer af met rustige dorpjes en grote steden. Wie denkt dat er enkel natuur te ontdekken valt in de Ardennen heeft het dus goed mis. De Ardennen hebben ook op vlak van geschiedenis en cultuur heel wat te bieden. In Spa dompel je jezelf bijvoorbeeld helemaal onder in de geschiedenis van het vroegere kuuroord. En het historisch centrum van Durbuy mag zeker niet op je verlanglijstje ontbreken. Durbuy profileert zich als ‘de kleinste stad ter wereld’, perfect om te kuieren doorheen de smalle, middeleeuwse steegjes.

Deel je leukste vakantieherinnering aan de Ardennen in een Instagrampost met #ikmisdardennen

Zie je het iets grootser voor je? In Bastogne kom je meer te weten over de gevechten die er plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Oorlogsmuseum. Verschillende herdenkingsmonumenten herinneren je aan deze oorlog, overal in de stad. Ook voor de sportieve types is er genoeg te doen in de Ardennen. Doet de naam Francorchamps een belletje rinkelen? Het staat bekend om zijn racecircuit, maar je kan er ook terecht voor rondleidingen en een blik achter de schermen.

Heb je nu ook zoveel zin gekregen in een weekendje naar de Ardennen? Het kan! Check hieronder de voorwaarden om mee te doen aan de winactie, misschien win je wel een voucher voor een gratis verblijf naar de Ardennen. Veel succes!

Wat kan je winnen?
Door deel te nemen aan deze winactie maak je kans op een voucher van Logis Hotels ter waarde van 150 euro, voor een gratis verblijf in de Ardennen. De voucher blijft geldig tot en met 31 mei 2021 voor een onbezorgd weekend weg, post-corona.

Hoe neem je deel?
Volg @junetravel en @Wallonië.Ardennen op Instagram. Deel hierna op je eigen profiel je leukste vakantieherinnering aan de Ardennen in een Instagrampost met #ikmisdardennen (‘dardennen’ inderdaad!) en tag @junetravel en @Wallonië.Ardennen hierin. Om een extra kans te maken op de voucher, deel je je eigen post ook op je Instagramstory. Ook hier gebruik je dezelfde hashtag en tag je de Instagramkanalen van de Ardennen en june.

De winnaar wordt bekend gemaakt via Instagramstories en in de newsletter op 29 mei 2020.

Door Chloé Stouten.

Ontdek nog meer artikels over ...