Het verhaal van GIMBER begon in een kleine garage waar Dimitri opzoek ging naar een alcoholvrij drankje dat werkelijk lekker is. Als een echte Willy Wonka probeerde hij allerlei combinaties en ingrediënten tot de perfecte samenstelling tot stand kwam. Die samenstelling werd uiteindelijk een mix van biologische gember, citroenen, kruiden en specerijen.

GIMBER is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, het geeft je ook energie én een positieve invloed op je gezondheid. Het gerucht gaat dat Belgische piloten op langeafstandsvluchten GIMBER drinken om scherp (en nuchter) te blijven. Daarnaast zit gember boordevol bestandsdelen die je immuunsysteem versterken, zoals gingerol en shogaol.

Kortom, een mocktail met GIMBER is een drankje vol kracht en smaak! Benieuwd naar welke drankjes jou kunnen opfleuren? Neem een kijkje in de recepten. Voor meer inspiratie kun je terecht op de website van GIMBER.

De Perfect Serve is ideaal om je kennis te laten maken met GIMBER. Het is een eenvoudig receptje dat doorheen de hele dag smaakt. Je voegt simpelweg 3 cl GIMBER toe aan 20 cl water met een extra takje tijm of munt en je bent klaar om een hele dag te genieten.

Verder zetten we graag een klassieker in de kijker die nog beter is dan de alcoholische versie, een GIM Tonic. Een drankje waarmee je nooit iets verkeerd kunt doen. De GIM Tonic creëer je door 3 cl GIMBER toe te voegen aan 20 cl tonic en af te werken met een takje rozemarijn. Eenvoudig en lekker!

Als het al eens wat meer mag zijn, kun je jezelf verwennen met een Green Tea GIMBER Sour of een GIMBER Apple Spritz. Twee drankjes die je meenemen naar een luxueuze cocktailbar middenin je eigen living.

Green Tea GIMBER Sour

Ingrediënten saliesiroop
250 ml water
200 g suiker
10 salieblaadjes

Ingrediënten mocktail
120 ml groene thee
20 ml vers limoensap
20 ml GIMBER
15 ml saliesiroop
1 eiwit
enkele ijsblokjes

Bereiding
Maak de saliesiroop. Verwarm al roerend het water met suiker en salieblaadjes op een laag vuur tot de suiker volledig is opgenomen. Laat de siroop tot kamertemperatuur afkoelen en zeef er vervolgens de salieblaadjes uit.
Meng alle ingrediënten in een shaker en schud 1 minuut krachtig. Doe de shaker open, voeg enkele ijsblokjes toe en shake nogmaals 1 minuut krachtig.
Strain de mocktail zonder het ijs in een gekoeld glas.

GIMBER Apple Spritz

Ingrediënten voor vijf glazen
35 cl versgeperst bioappelsap
10 cl GIMBER
5 salieblaadjes
Bruisend water
IJsblokjes

Bereiding
Meng de GIMBER met het versgeperste appelsap in een grote kom en voeg er de salieblaadjes aan toe.
Laat het mengsel minstens één uur rusten in de koelkast.
Meng alles nog eens goed voor het serveren.
Doe ijsblokjes in mocktailglazen en schenk de drankjes uit.
Leng aan met een scheut bruisend water.

Die recepten en nog vele andere kun je gemakkelijk bereiden met de giftbox van GIMBER.

Wat kun je winnen?
De box is een ideaal starterspakket om smaakvolle, pittige drankjes te creëren. Je krijgt twee shots om je immuunsysteem te boosten, een grote 500 ml-fles GIMBER die je kunt gebruiken voor heerlijke mocktails, en twee luxe glazen en duurzame rietjes om er een mooi geheel van te maken.

WAT moet je doen?
Eenvoudig. Speel mee via Instagram, via deze link. Het kan ook via Facebook, via deze link. Je hebt een week de tijd, en de winnaar wordt persoonlijk verwittigd. Veel succes!

Door Jorien Conickx.

Ontdek nog meer artikels over ...