Pas afgestudeerd en je wilt je schrijfskills bijschaven? Je wilt een blog beginnen en weet niet hoe je daaraan moet beginnen? june. organiseert een nieuwe workshop reisjournalistiek, en wel van vrijdag 4 tot en met zondag 6 (of naar keuze maandag 7) oktober 2019 in het schitterende park Landal Hoog Vaals, waar wij een villa voor maar liefst 24 personen ter beschikking hebben.

Wat staat er op het programma?
Een heel praktijkgerichte sessie creatief schrijven met tips en tricks. Waar moet je op letten als je een stad of streek bezoekt? Wat moet je onthouden van het verhaal dat de gids vertelt? Hoe kun je je tekst enthousiast en bloemrijk maken? Hoe onderscheid je kaf van koren en essentiële informatie van details?

We houden social media tegen het licht, gaan dieper in op de technische kant van een blog en website, bespreken CMS-systemen, het belang van content en SEO, enz. We vertellen je ook de basics van manuele fotografie. Hoe speel je met ISO-waarden, diafragma en sluitertijd?

Voor wie?
Beginnende lifestylebloggers en -journalisten, pas afgestudeerde studenten communicatie en journalistiek, verantwoordelijken voor content, communicatie en marketing in bedrijven. Je hebt geen of een eerder beperkte ervaring met publicaties en reportages. Leeftijd is niet van belang, passie en enthousiasme wel.

Door wie?
Toni De Coninck. Toni heeft meer dan 20 jaar ervaring in de lifestylejournalistiek, was gedurende acht jaar hoofdredacteur van UitMagazine, later VAB-Magazine, en is auteur van verschillende non-fictieboeken. In 2015 richtte hij het blog june. op, dat in 2018 een online magazine werd.

Waar?
Landal Park Hoog Vaals, in Nederlands-Limburg, op het drielandenpunt van Nederland, België en Duitsland. We huurden de 24-persoons villa voor je af, waardoor iedereen een single kamer ter beschikking heeft (mét korting voor wie de kamer wil delen)!

Het programma

Vrijdag 4 oktober.
Aankomst vanaf 18u. tot 20u, op eigen ritme. Check-in, kamerverdeling. Er wordt kaas en wijn voorzien.

Zaterdag 5 oktober.
8u. Ontbijt.
9u. Intro en ‘games’.
10u. Zintuigen en goesting. Hoe schrijf je een reisverhaal?
11u. Slow workshop fotografie.
12u. Lunch.
13u. Vrije tijd.
14u. Bezoek aan stad of regio in de buurt. Een reportage in de praktijk.
17u30. Terug in de woning en vrije tijd.
19u. Diner in het parkrestaurant.

Zondag 6 oktober.
8u. Ontbijt.
9u. june. achter de schermen, SEO, CMS, social media, Google Analytics, Mailchimp, Lightroom, enz. (met koffiebreak om 10u30).
12u. Lunch.
14u. Workshop in de praktijk. Uitschrijven reisverhalen en publicatie met fotografie en social.
17u30. Einde of verlenging tot maandag.
19u. Mogelijkheid tot diner samen.

Maandag 7 oktober.
Vanaf 8u. Uitchecken.

Hoe inschrijven?

WANNEER?
Vrijdag 4 – Zondag 6 of Maandag 7 oktober 2019.

PRIJS?
€ 390 per persoon op basis van een singlekamer, BTW incl.
Alle kamers zijn tweepersoonskamers! Breng je partner, een vriendin of vriend mee voor de workshop en betaal slechts € 290 per persoon voor het hele weekend. (Je deelt in dat geval de kamer.)

INCLUSIEF
Alle workshops, 2 of 3 overnachtingen, 2x of 3x ontbijt, 2x lunch op zaterdag en zondag, 1x avondmaal op vrijdag. Alle dranken tijdens de vernoemde maaltijden en workshops (wijn, bier, frisdrank, water, koffie, thee).

NIET INBEGREPEN?
Het diner op zaterdagavond en eventueel zondagavond.

INSCHRIJVEN
Per mail via hey@june.be. First come, first served. Je betaalt het volledige bedrag bij inschrijving.

Annuleringen:
Voor 30/06 krijg je 100% terug.
Voor 31/08 krijg je 50% terug.
Vanaf 01/09 betaal je het volledige bedrag.
Het bedrag is incl. BTW. Alle facturen vermelden ‘workshop reisjournalistiek’.

Join the party!