We kennen het allemaal wel. Het gevoel dat de drukte in de stad en in het leven ons even te veel kan worden. Steeds meer Vlamingen zochten daarom een plek van rust op in de natuur, omringd door vrienden en familie. Cabines, tiny houses en glampings wonnen aan populariteit en steeds meer uitbaters waagden de sprong. Zo ook Rein en Lieselot, want vorig jaar openden ze hun eigen gezellige urban getaway Unplugged. ‘Unplugged’ staat voor het deconnecteren van jouw dagelijkse to do – lijstje, en het terugvinden van stilte en bezinning. Van hot naar her hollen is hier compleet uit den boze, want deze plek bevindt zich midden in de natuur, op een paar kilometer fietsen van het geliefde Gent. De geur van hout en het ritselen van de bladeren laten je wegdromen in een trance van innerlijke vredigheid, en met een klein beetje geluk kan je er zelfs een ree of een kleine haas spotten!

(Lees verder onder de foto’s.)

Voor Rein en Lieselot was het creëren van zo’n plek iets persoonlijks. De vrouwen wonen zelf in het centrum van Gent, zonder bakfiets natuurlijk, maar het had evengoed gekund. Ze kunnen beiden niet zonder de wervelende dynamieken en verrassingen van de stad, maar ondervonden steeds meer de nood aan een plek waar beton plaatsmaakt voor natuurlijke elementen. Zie het als het dagelijks drinken van koffie, maar soms toch teruggrijpen naar die heerlijk frisse en verse muntthee. Om zo de balans te houden.

Unplugged is dan wel een natuurhuisje, toch vind je er elke vorm van modern comfort terug. Je hebt er de mogelijkheid om gezellig te koken, een lekker warme douche te nemen en heerlijk uit te slapen. De cabine is gemaakt voor twee personen, maar Rein en Lieselot broeden al op plannen om hun concept uit te breiden, zodat ook grotere groepen of gezinnen er kunnen vertoeven. Een hartverwarmend, knus concept om in het oog te houden.

Foto’s: © The Global Wizards

Goed nieuws! june. mag één deugddoende overnachting bij Unplugged weggeven. Neem deel aan onze wedstrijd via de june. Instagrampagina

Ontdek nog meer artikels over ...