Een stukje voorpublicatie uit het boek Weekenden in het Groen, door Toni De Coninck en Lisette Schmidt, en co-redactie door Rani Guinée:

Les Cabanes de Rensiwez

Verscholen in het hart van natuurreservaat Deux Ourthes, midden in een bos ergens tussen La-Roche-en-Ardenne en Houffalize ligt het bijzondere domein van Les Cabanes de Rensiwez. De hutten en suites hier zijn letterlijk omringd door groen, met in het oosten de mooiste meanders van de Ourthe, in het noorden het Plateau des Tailles, stroomafwaarts de ruige schoonheid van de Hérou en pal naast het domein het grote meer van Nisramont waar je heerlijk kan vissen, zwemmen en kajakken. Ook Les Cabanes de Rensiwez zelf zijn bijzonder groen, in die zin dat ze bijna CO2-neutraal opereren dankzij groene energie waarvan meer dan de helft ter plaatse wordt geproduceerd. Je kan kiezen uit hutten op de heuvel of aan de rivier, suites in Le Moulin – ofwel het oude molengebouw zelf –, of de kleine maar fijne Cabanons. Elke accommodatie beschikt over zijn eigen unieke troeven: wil je overnachten onder de open sterrenhemel? Of slaap je liever in een levensecht vogelnest? Ga je voor een romantische getaway of een onvergetelijk uitje met het gezin? De mogelijkheden zijn eindeloos, al zijn wij ongetwijfeld het meest gecharmeerd door de zes gloednieuwe Crete Cabins. Deze luxueuze houten chalets boven op een heuvelkam en met een weergaloos uitzicht over de vallei lijken werkelijk niet van deze wereld, maar wachten wel degelijk gewoon op je in onze Ardennen.

Weekenden in het Groen omvat meer dan 50 logies in de Belgische en Nederlandse natuur. Met tips over wat je in de buurt kunt doen en voor wie het hotel of de verblijfplaats geschikt is. Van de Wadden tot de Ardennen, en van de Westhoek tot Limburg.
Het boek werd uitgegeven door Uitgeverij Fjord, kost € 23,95 en is een ideaal kerstcadeau. Als je het voor 30 november bestelt, dan heb je het tijdig in huis voor de feestmaand, én krijg je van ons de verzendingskosten aangeboden.

HOE BESTELLEN?
Stuur een mailtje naar hey@june.be, met vermelding van je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Wij contacteren je met de betaal- en verzendgegevens.

Weekenden in het groen

Ontdek nog meer artikels over ...