Pas afgestudeerd en je wilt je schrijfskills bijschaven? Je wilt een blog beginnen en weet niet hoe je daaraan moet beginnen? June organiseert een nieuwe workshop bloggen en creatief schrijven, en wel van vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober 2018 in het fantastische en historische ‘Goed van den Bogaerde’, een volledig gerenoveerde herenboerderij met 9 slaapkamers, sauna en zwembad, in het West-Vlaamse Beernem.

Wat staat er op het programma?

Een heel praktijkgerichte sessie creatief schrijven met tips en tricks. Waar moet je op letten als je een stad of streek bezoekt? Wat moet je onthouden van het verhaal dat de gids vertelt? Hoe kun je je tekst enthousiast en bloemrijk maken? Hoe onderscheid je kaf van koren en essentiële informatie van details?

Er is meer!

Topfotograaf Heikki Verdurme, bekend van vele media en culinaire boeken, geeft op zaterdag 6 oktober van 10 tot 12u een gastles over fotografie. Hoe zie je licht? Hoe breng je structuur aan in je beeld? Wat zijn de beste kneepjes om een gerecht te fotograferen? En hoe maak je het allerbeste portret?

En nog meer!

We houden social media tegen het licht, gaan dieper in op de technische kant van een blog en website, bespreken CMS-systemen, het belang van content en SEO, enz.

Voor wie? Beginnende lifestylebloggers en -journalisten, pas afgestudeerde studenten communicatie en journalistiek, verantwoordelijken voor content, communicatie en marketing in bedrijven. Je hebt geen of een eerder beperkte ervaring met publicaties en reportages. Leeftijd is niet van belang, passie en enthousiasme wel.

Door wie? Toni De Coninck. Toni heeft meer dan 20 jaar ervaring in de lifestylejournalistiek, was gedurende acht jaar hoofdredacteur van UitMagazine, later VAB-Magazine, en is auteur van verschillende non-fictieboeken. In 2015 richtte hij June op, een website over genieten en jezelf verwennen.

Waar? Goed van den Bogaerde, Beernem (500 m van de uitrit Beernem E40 Brussel-Oostende.) Een fantastisch gerenoveerde herenhoeve met 9 tweepersoons slaapkamers, binnenzwembad en sauna.

Het programma

Vrijdag 5 oktober.
Aankomst vanaf 18u. tot 20u. Check-in, betrekken van de kamers. Er wordt kaas en wijn voorzien.

Zaterdag 6 oktober.
8u. Ontbijt.
9u. Intro en ‘games’.
10u. Fotografie door Heikki Verdurme.
12u. Vrije tijd.
13u. Lunch.
14u. Blog of bedrog. Een presentatie.
15u. Artikel schrijven op basis van persbericht.
16u. Q&A.
16u30. Koffiebreak.
17u. Vrije tijd.
19u. Diner in een restaurant in de buurt.

Zondag 7 oktober.
8u. Ontbijt.
9u. Workshops schrijven voor blog, website of newsletter.
11u. Koffiebreak.
11u30. June achter de schermen, SEO, CMS, social media.
13u. Lunch
14u. Start 2 Blog in de praktijk: artikel, foto, social.
15u. Vrije tijd en uitchecken.

Hoe inschrijven?

Wanneer?

Vrijdag 5 – Zondag 7 oktober 2018.

Prijs?

€ 390 per persoon op basis van een singlekamer.
Alle kamers zijn tweepersoonskamers! Breng je partner, een vriendin of vriend mee voor de workshop en betaal slechts € 290 per persoon voor het hele weekend. (Je deelt in dat geval de kamer.)

Inclusief

Alle workshops, 2 overnachtingen, 2x ontbijt, 2x lunch, 1x avondmaal op vrijdag. Alle dranken tijdens de maaltijden en workshops (wijn, bier, frisdrank, water, koffie, thee).

Niet inbegrepen?

Het diner op zaterdagavond (restaurant TBD).

Inschrijven

Per mail via hey@june.be. First come, first served. Je betaalt het volledige bedrag bij inschrijving.
Annulaties:
Voor 30/06 krijg je 100% terug.
Voor 31/08 krijg je 50% terug.
Vanaf 01/09 betaal je het volledige bedrag.

Het bedrag is incl. BTW. Alle facturen vermelden ‘workshop en opleiding bloggen en creatief schrijven 5-7 oktober’.

Start 2 Blog is een initiatief van Toni De Coninck, hoofdredacteur van de website www.june.be. Zelf met je vrienden of familie een vakantie boeken in Goed van den Bogaerde? Er zijn nog een aantal vrije weekends, midweken of weken, en boeken kan via deze link. Met dank aan Belvilla.

Ontdek nog meer artikels over ...