Hopscheuten worden wel eens de meest exclusieve en duurste groente ter wereld genoemd. Dat komt omdat er nog maar een tiental hopboeren zijn die de scheuten telen en slechts gedurende twee maanden kunnen oogsten. En dat de teelt intensief is, kunnen we beamen! Voor een kilo hopscheuten mag je rekenen op anderhalf à twee uur werk, in winterse omstandigheden en in open lucht. Voor het culinair atelier op het programma plukken we per persoon 150 gram. Na het veldwerk verwarmen we ons aan het verhaal van hopboerin Bénédicte in de onthaalruimte van ’t Hoppecruyt.

Met de versgeplukte hopscheuten gaan we aan de slag. We worden verwend door chef Kris en gastvrouw Carmen van het Charmehotel Manoir Ogygia, die een heerlijk menu aanbieden met hopscheuten op vier verschillende manieren. We helpen mee met de chef en krijgen heel wat bereidingstips mee. Ook andere Poperingse streekproducten komen aan bod. Het menu bestaat uit hapjes, een voorgerecht, hoofgerecht en dessert. Bij het menu worden aangepaste dranken geserveerd.

Als afzakkertje staat een bezoek aan het Hopmuseum gepland. Gids Stefaan leidt ons rond in dit monumentale gebouw. Naast het boeiende verhaal van hop en bier, krijgen we nog een paar proevertjes. De indrukwekkende Belgische biercollectie met meer dan 2500 verschillende bieren doet ons goesting krijgen in meer.

Praktisch
Data: 7, 14, 21 en 28 maart 2020
Prijs: € 78 per persoon (all-in)
Inschrijven via hopscheuten.be

WIN
Wij geven 2x een workshop ‘Culinair Atelier Hopscheuten’ weg voor 2 personen! Geef het antwoord op de volgende vraag en stuur het naar hey@june.be. Wat is de naam van het fietsarrangement door het Poperingse hoppeland? (Je vindt het antwoord op de hopscheutenwebsite…)

INFO
Toerisme Poperinge
Grote Markt 1
8970 Poperinge
Tel 057/34.66.76
toerisme@poperinge.be
www.toerismepoperinge.be
www.hopscheuten.be

Foto’s: Marijn Depoortere.

Ontdek nog meer artikels over ...