© Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

Ongeëvenaarde vuurwerkshow

De spectaculairste vuurwerkshow ter wereld? Dat moet wel Ras Al Khaimah’s vuurwerkshow zijn. Het emiraat staat op het punt opnieuw geschiedenis te schrijven met twee Guinness World Records™-pogingen tijdens een ongeëvenaarde vuurwerkshow op oudejaarsavond. Vorig jaar was het jaar nog maar een paar minuten ingezet, of Ras Al Khaimah verbrak al het vorige record: dat van het meest aantal drones die tegelijkertijd rondvlogen. Het emiraat behaalde toen óók het record voor de langste lichtgevende zin die ooit met drones werd gevormd.

Topografische inspiratie

Dit jaar zal Ras Al Khaimah’s vuurwerkshow opvallen door een ’tapijt’ van vuurwerk op het water en LED-drones in harmonie met – speciaal voor de gelegenheid – gecomponeerde muziek. De bron van inspiratie voor dit vuurwerkspektakel lag binnen handbereik voor het emiraat. Ze lieten zich inspireren door de prachtige natuurlijke elementen van de regio, waaronder uitgestrekte woestijnen, majestueuze bergen en de omringende zee. Ras Al Khaimah is dan ook een prima bestemming om tijdens de wintermaanden te bezoeken en een portie vitamine D op te doen.

Ras Al Khaimah’s vuurwerkshow: twee wereldrecordpogingen

Het streven voor dit jaar is om twee nieuwe Guinness World Records™ te vestigen: de ‘langste ketting van drijvend vuurwerk op het water’ en de ‘langste droneshow in een rechte lijn’. Het evenement belooft een betoverend schouwspel langs de 4,5 kilometer lange kustlijn, van Al Marjan Island tot Al Hamra Village, met innovatieve choreografie en grensverleggende technieken die gedurende acht minuten het publiek zullen fascineren. Voor de show worden meer dan 50.000 toeschouwers verwacht.

Door Jasmina Dekrem

© Ras Al Khaimah Tourism Development Authority