Wie Oostenrijk zegt, zegt nu eenmaal skiën. Zeker in Kitzbühel dat vanwege zijn goede ligging uitgroeide tot een van de meest prestigieuze skigebieden van het land. Van eind oktober tot na Pasen kunnen skiërs er hun hart ophalen op zo’n 233 kilometer aan pistes. De wereldtop van skiërs verzamelt hier niet voor niets jaarlijks om hun kunsten te tonen. Dé meest spectaculaire en legendarische afdaling is de Streif, waarvan de moeilijkste gedeelten, zoals de Mausefalle of de Hausbergkante, gemarkeerd zijn als extreme skiroutes die enkel voor zeer ervaren skiërs weggelegd zijn. Toch kunnen ook beginnende skiërs en gezinnen zich even een topsporter wanen dankzij de Family Streif, zonder de extreme gedeelten, en de Mini-Streif, een vaardigheidsparcours aan de voet van de wereldberoemde Hahnenkamm-afdaling. In het dal kunnen gezinnen zelfs profiteren van de gratis oefenliften Rasmusleite, Mocking, Hausleiten, Pass Thurn, Reith en Aschau.

Kitzbühel
© Michael Werlberger | Kitzbühel Tourismus
Kitzbühel
© Michael Werlberger | Kitzbühel Tourismus
Mag het nog wat idyllischer? Laat je dan betoveren tijdens een ritje met de paardenslee.

Toch hoef je zeker geen alpineskiër te zijn om het wintersprookje van Kitzbühel te beleven. Dé sportstad van de Alpen biedt ook tal van mogelijkheden om te langlaufen, rodelen, schaatsen, curlen en wandelen, en dit alles met een adembenemend berglandschap op de achtergrond. Kitzbühel Tourism begeleidt je maar al te graag tijdens een heuse winter- en sneeuwschoenenwandeling langs de mooiste plekjes in het gebied. Mag het nog wat idyllischer? Laat je dan betoveren tijdens een ritje met de paardenslee.

Vanaf de piste ski je moeiteloos (of neem je de Hahnenkamm-lift voor nog minder moeite) tot in het 750 jaar oude stadscentrum. Als Gamsstadt combineert Kitzbühel stedelijke flair met de typische Tiroolse gastvrijheid en gezellige ambiance. Alle ingrediënten voor een geslaagde time-out zijn er aanwezig. Vier- en vijfsterrenhotels mengen zich met traditionele familiepensions, net als internationale modemerken met Kitzbüheler originals bij de vele exclusieve winkelmogelijkheden. De handwerkbedrijven van de Kitzbüheler Meistergilde vormen een ontdekkingstocht an sich.

Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus
© Michael Werlberger | Kitzbühel Tourismus
© Michael Werlberger | Kitzbühel Tourismus

Ook het culinaire aanbod in de stad is van alle markten thuis. Van traditionele streekgerechten in een berghut tot culinaire hoogstandjes in een van de vele bekroonde gastronomische restaurants, zowel fijnproevers als bourgondiërs zullen de Kitzbüheler kost weten te smaken.

Ontmoet Kitzbühels #LocalHeroes

Nog belangrijker dan de natuur en cultuur zijn natuurlijk de mensen die Kitzbüheler zo bijzonder maken. De stad lanceerde dan ook de hashtag #LocalHeroes om zij die elke dag hun passie inzetten voor de regio in de kijker te zetten. Een van hen is Florian, ofwel de stoere vent met een gave voor precisie die na meer dan tien jaar in de werkplaats van Kitzsport te werken nog altijd met een glimlach ervoor zorgt dat jouw ski’s in perfecte staat zijn.

Je eigen sprookje beleven in Kitzbühel? Je vindt alle info via deze link. Algemene tips over #winterlove in Oostenrijk? Check austria.info.

 

© Kitzbühel Tourismus
© Michael Werlberger | Kitzbühel Tourismus
© Michael Werlberger | Kitzbühel Tourismus

Ontdek nog meer artikels over ...