Herdade da Malhadinha Nova is een luxueus vakantieparadijs en oase van rust van maar liefst 450 hectare groot dat sinds kort ook het gerenommeerde label Relais & Châteaux mag dragen. Verscholen tussen de druivenstokken vind je er zes accommodaties, van kamers en suites tot prachtige villa’s, elk met hun eigen stijl en uniek karakter. Al doen vooral de suites van Casa das Pedras ons helemaal wegdromen. Uit hun relatie met de natuur, in haar puurste staat, is een wereld van moderniteit, uniciteit, charme en verfijning ontstaan. Tussen haar muren combineert dit verblijf het hedendaagse op unieke wijze met oude tradities en de typische landelijke kwaliteit van de Alentejo-vlaktes.

(Lees verder onder de foto’s.)

© Herdade Malhadinha Nova
Malhadinha Nova
© Herdade Malhadinha Nova
© Herdade Malhadinha Nova
© Herdade Malhadinha Nova
© Herdade Malhadinha Nova

Op hetzelfde domein vind je ook nog een gastronomisch restaurant dat zoveel mogelijk met producten van eigen of lokale kweek en teelt werkt. Het is het resultaat van het werk gerenommeerd sterrenchef Joachim Koerper, eigenaar van restaurant Eleven in Lissabon, en de veelzijdige chef-kok Rodrigo Madeira e Vitalina Santos, een kok met een enorme kennis van traditionele Alentejo-recepten. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de lokale regionale keuken en worden bereid met biologische producten die op het landgoed worden verbouwd – van de velden, de wijngaard, de olijfgaard en de weilanden. Van honing tot scharreleieren, olijfolie en brood tot tomaten en de andere ontelbare producten uit de moestuin, maar ook vis en het eigen zwarte varkens- en rundvlees van de Alentejo.

Daarnaast beschikt Malhadinha Nova ook over een fraaie hengstenboerderij waar het bekende Lusitano-ras wordt gekweekt, prachtige spa, en natuurlijk hun eigen wijnhuis, het kloppend hart van het domein. Unieke ervaringen kan je hier dan ook naar hartenlust opdoen. Degustaties, paardrijlessen, kookcursussen, luchtballonvaarten, …in dit stukje hemel op aarde is er voor ieder wat wils. 

Wil jij je ook even in de Portugese hemel wanen? Op de website van het domein vind je alvast een voorsmaakje. #stayjuned

 

Malhadinha Nova
Malhadinha Nova

Ontdek nog meer artikels over ...