De gastvrije locals, ultieme gastronomie, gevarieerde natuur en het unieke cultureel erfgoed is terug te vinden in elk van de zeven regio’s van Portugal, waarvan Porto en het Noorden, Centro de Portugal, Lisboa, Alentejo en de Algarve het binnenland vormen, terwijl de Azoren en Madeira de prachtige eilanden onder hun naam dragen. Ook wandelen, fietsen, surfen en wijnen kan zowaar overal, en al die mogelijkheden komen samen op drie handige platformen.

 Portuguese trails

Ben jij iemand die gegarandeerd wandelschoenen en fietsoutfits meeneemt op reis? Dan heb je bij deze je bestemming voor 2022 gevonden. Portugal telt maar liefst 3.759 kilometer aan wandel- en fietstrails. Kronkelend tussen de bergen en langs het water, van noord tot zuid. En die trails werden allemaal verzameld op een handig platform. Je kiest een regio waar je wenst te wandelen of fietsen en je krijgt een resem aan mogelijke trails voorgeschoteld. Daarbovenop kan je ook programma’s op maat aanvragen. Via onderstaande video al een voorsmaakje van wat je pad zoal kruist tijdens een wandel- of fietsvakantie in het land.

Portugal
© Visit Portugal
© Roya Ann Miller
© Visit Portugal
Portuguese waves

Naast eindeloze wandel- en fietspaden lijkt het aanbod aan Portugese golven even oneindig te zijn. De Portugese kustlijn beslaat meer dan 1800 km en telt meer dan 200 verschillende golven, bestemd voor elk type surfer. Ook die golven en surfhotspots werden gebundeld op een gebruiksvriendelijk platform. Van het welgekende Nazaré en Peniche tot hidden surfgems in het noorden van Portugal.

Portuguese wine tourism

En ook de wijnliefhebbers onder ons worden verwend in Portugal. Zo telt Portugal maar liefst 14 wijnregio’s, waarvan twee terug te vinden zijn op de Unesco Werelderfgoedlijst: de Alto Douro regio en het vulkanische eiland Pico. Daarnaast pronkt Portugal als negende grootste wijnexporteur wereldwijd. Voor Visit Portugal een reden te meer om in te zetten op wijntoerisme en zo werd het platform Portuguese Wine Tourism ontworpen. Wijn wordt er gekoppeld aan tal van toeristische ervaringen, van kunst en architectuur, tot avontuur en gastronomie. Saúde!

Word jij ook stilaan al verliefd op het veelzijdige Portugal? Check dan zeker visitportugal.com. Visit Portugal is bovendien trotse partner van de Video of the Year-categorie van de Belgian Travel Blog Awards die op 18 maart 2022 uitgereikt worden in Namen door Thx.agency (vroeger Sound of C). #btba2022 #stayjuned

 

© Visit Portugal
Portugal
© Visit Portugal

Ontdek nog meer artikels over ...