Villa Amigos del Sol
Villa Amigos del Sol

Andalusië heeft veel gezichten: de flamenco van Sevilla, de Moorse schatten van Córdoba en Granada, de witte dorpen, de renaissance in Úbeda en Baeza, en natuurlijk de veelzijdigheid van Málaga, geboorteplek van Pablo Picasso, stad aan de onverbiddelijk warme Costa del Sol. Vlamingen Steven en Christophe droomden er al jaren van een stekje te kopen in dat cultuurhistorisch rijke land, en vonden een villa in de Axarquia, de heuvelachtige streek ten noorden en noordoosten van Málaga. Door de ligging een paar honderd meter boven de zeespiegel koelt het er ’s avonds en ’s nachts een paar graden verder af, en is er altijd wel ergens een schaduwrijk bos, rivier of stuwmeer (de beroemde Spaanse embalses) in de buurt.

De Axarquia is, laten we wel wezen, geen plek voor wie lawaai en vertier zoekt. Dat is wat verderop te vinden, bij Marbella en Torremolinos. De dorpen rond Alcaucín leven op het ritme van de dag: hier is een siesta nog echt een siesta. Probeer tussen twee en vijf in de namiddag geen buurtwinkel of apotheek open te vinden.

Villa Amigos del Sol bevindt zich in een cul-de-sac van Viñuela, dichtbij het stuwmeer met dezelfde naam. Het is het laatste huis in de straat en biedt dus een onbelemmerd zicht op de sierra in het noorden. Het buitendeel bestaat uit een terras op drie verschillende niveaus, met zwembad en een aantal verschillende tafels om te aperitieven of dineren naargelang de stand van de zon en de schaduw. Keuken en woonkamer zijn geriefelijk, met één badkamer met douche beneden, en drie slaapkamers en nog een badkamer boven. De Villa is daardoor zowel geschikt voor een gezin als voor twee tot drie koppels. Een ruime informatiebrochure wacht op je bij het binnenkomen. Villa Amigos del Sol is ook een zogenaamde bike villa. Een fietsvakantie kan al voor € 279 per persoon, huur van carbon racefietsen inbegrepen, vlucht is extra.

Door Toni De Coninck.

Prijzen variëren vanaf € 117 per nacht in laagseizoen (minimum vijf nachten) tot € 1.659 per week tijdens de zomervakantie. Meer info en reserveren via de website.

Veilig en eenvoudig een auto huren met Sunny Cars #ad.vertentie
Wij huurden tijdens ons verblijf in Málaga en de Axarquia een auto bij Sunny Cars, en vinden dat ook zonder #advertentie altijd de beste keuze. Een auto huren is vaak een onoverzichtelijk kluwen met verborgen verzekeringen en prijsstijgingen. Als klant moet je ook aan een buitenlandse balie stevig in je schoenen staan om alles goed te begrijpen en je bijvoorbeeld geen extra bescherming te laten aanpraten wanneer je die niet altijd nodig hebt. Met Sunny Cars ben je altijd volledig verzekerd en beschermd, en als er zich toch een probleem zou voordoen tijdens je vakantie, betaalt Sunny Cars de franchise netjes terug. Vergeet niet vol te tanken voor je de auto inlevert, want dat moet je anders wél extra betalen (en stevig). Wij haalden de auto op in de luchthaven van Málaga en reden 50 minuten naar Viñuela.
Extra tip: wil je geen gedoe? Kies tijdens de online procedure dan voor ‘kantoor op luchthaven’ en check vooraf online in, dan ben je een pak sneller op weg.
Algemene tip: neem je tijd om bij aankomst rond het voertuig te wandelen en alle niet-vermelde schade (hoe klein ook) te fotograferen met je smartphone!

Villa Amigos del Sol
Villa Amigos del Sol
Veilig en eenvoudig een auto huren met Sunny Cars

Ontdek nog meer artikels over ...