Nip in het salon van een kop kruidige thee tijdens een spelletje schaak, of blader door een van de literaire meesterwerken die je in de bibliotheek ontdekt

De heren van Sir Savigny

Elegant, luxueus en verfijnd: meer woorden heb je niet nodig om de 44 designkamers van dit boetiekhotel te beschrijven. Maak kennis met Mijnheer Petit, Boetiek, Suite en Deluxe: de slaapruimtes van Sir Savigny. De vier heren kunnen we omschrijven als perfectionisten met oog voor detail, een karaktertrek die zich vertaalt in de op maat gemaakte meubels en stijlvolle inrichting. Onder het zijdezachte linnengoed van Sir slaap je als een roosje.

Petit is de kunstliefhebber met een zwak voor de creaties van ontwerpster Katharina Musick. Zoals de naam doet vermoeden is deze kamer geschikt voor één persoon, klein maar fijn. De tweede in het rijtje is Mijnheer Deluxe, groot en gezellig. Hier heb je zicht op de straten van Charlottenburg en de groene binnenkoer met artistieke muurschilderingen. Voor Mijnheer Boetiek mag alles nog een tikkeltje chiquer. Het hart van deze kunstzinnige ziel gaat sneller kloppen door zijn vintage tapijten met gewaagde patronen. Maak tot slot kennis met Meneer Suite, de crème de la crème van dit kwartet. Deze kamer is een heus droomverblijf met veel ruimte en luxueuze voorzieningen.

(Lees verder onder de foto’s.)

Breed scala aan activiteiten

Nip in het salon van een kop kruidige thee tijdens een spelletje schaak of blader door één van de literaire meesterwerken die je in de bibliotheek ontdekt, titels van over de hele wereld waarvoor elke boekenworm bezwijmt. De lounge is de plek bij uitstek voor kunsttentoonstellingen, evenementen en recepties. In The Butcher, het restaurant van Sir Savigny met een Amerikaans karakter, geven culinaire liefhebbers hun smaakpapillen rijkelijk de kost. Burgers, booze & beer zijn de drie B-bommetjes die het concept kort en krachtig samenvatten. De verborgen troef van deze culinaire hotspot is zonder enige twijfel de open keuken. Op het menu staan smaakvolle burgers die ze met kwalitatief Aberdeen Angus rundsvlees uit Schotland bereiden. The Daddy met gesmolten edammer kaas, de truffelburger die gastronomische delicatesse uitstraalt, of The Veggie Delight met sesam en pittige kruiden: aan jou de keuze.

Zowel op cultureel, modieus als culinair vlak heeft Berlijn heel wat in haar mars. Sir Savigny bundelde dit breed scala aan activiteiten samen in een stadsboekje dat van een reis naar deze metropool een ware ontdekkingstocht maakt. Kies voor een hippe tour met Tobias Allers, een gepassioneerde Berlijner die van alle markten thuis is. Als historicus, schrijver en kunstliefhebber beschikt hij over het perfecte profiel om de verborgen verhalen van de stad te onthullen. Winkelfanaten worden onder de vleugels genomen van Shopping Guru Tobias Tanner die jou langs de lokale boetiekjes, kleurrijke galerieën en modezaken van high fashion designers loodst. De route die hij uitstippelt, is op maat gemaakt en gepersonaliseerd.

Sir Savigny wereldburgers

Sir Savigny’s verhaal begon in De Pijp, een trendy Amsterdamse wijk waar het eerste verblijf van deze keten haar deuren opende in een voormalige diamantfabriek. Doorheen de jaren werden de heren van Sir Savigny echte wereldburgers die her en der hun stempel achterlieten. Amsterdam, Barcelona of het felbegeerde Ibiza: van deze stijlvolle hotels kan je in verschillende opwindende steden genieten. Maak kennis met Heer Supreme, Sir City Suite en Mijnheer Residentie die het fijne Berlijne gezelschap vanuit andere werelddelen vergezellen. Kies zelf je topbestemming en ontdek de eigenheid van elke accommodatie. De logies verschillen van elkaar, maar weerspiegelen allemaal de creatieve geest van de stad.

Door Eline September.
Foto’s: © Sir Savigny

Blader zelf door het Sir Savigny-verhaal en ontdek de prachtige stad waar het verleden en heden samensmelten. Via deze link kan je alvast de veelbelovende intro van dit boek lezen.

Ontdek nog meer artikels over ...