De batterijen helemaal opnieuw opladen en ontspannen in een wondermooie omgeving met dagelijkse sessies yoga, meditatie en culinaire vegan diners. De focus van het retreat ligt op zelfzorg, ecologisch bewustzijn en verbondenheid. Corc Yoga stelde hiervoor een team samen. Dat bestaat uit professionele en gepassioneerde yogi’s met verschillende specialisaties zoals onder andere Hatha Yoga, Yin Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga, sound healing experten en gereputeerde chef-koks. Naast het programma is er de mogelijkheid om aanvullende privé sessies te reserveren. Behoor je tot de schare sportievelingen die yoga ontdekt heeft tijdens de lockdown? Of ben je een complete leek? Zowel yogafanaten als wie nieuwsgierig is om yoga te ontdekken, kunnen zich herbronnen en herconnecteren tijdens het luxe retreat dat een ode is aan de pracht van kurk.
Bijzondere aandacht gaat uit naar het beleven van Portugal. Verschillende activiteiten laten je de prachtige streek rond Évora ontdekken. Deelnemers worden ondergedompeld in de rijke geschiedenis van kurk tijdens een wandeling door de kurkbossen van een lokale kwekerij, proeven olijfolie op een bekroonde boerderij in Évora en beleven één van de mooiste stranden in Comporta. Ze brengen ook een bezoek aan de grootse kastelen van Alentejo en kunnen de lokale wijncultuur ontdekken tijdens een exclusieve wijnproeverij.

The Renewal
Elke suite is bijzonder stijlvol ingericht en beschikt over een heerlijk terras omgeven door lavendelstruiken

Het Ecorkhotel is niet zomaar een hotel, het is een hotel bekleed met kurk. Omgeven door hectaren eiken en eeuwenoude olijfbomen verblijf je in the middle of nowhere. Het unieke kurkhotel is de eerste van zijn soort ter wereld. Een droom voor echte wijnliefhebbers. Dit viersterren ecoresort ligt even buiten de ommuurde stad Évora, door Unesco erkend als werelderfgoed. Het hotel heeft alles naar wens voor een ontspannend verblijf. Een uitgestrekte infinity pool op het dakterras met een adembenemend zicht, een mooi binnenzwembad, een uitnodigende spa met Turks bad, sauna en een volledig uitgeruste fitnessruimte. Slapen doe je in één van de 56 witgelakte bungalows. Elke suite is bijzonder stijlvol ingericht en beschikt over een heerlijk terras omgeven door lavendelstruiken, rozemarijn en olijfbomen. Het hotel is vlot te bereiken via de luchthaven van Lissabon en ligt vlakbij het stadscentrum van Évora.

Een zorgeloze retreat in alle veiligheid
Deelnemers aan The Renewal kunnen met een gerust gemoed herbronnen en ontspannen na een lange periode van lockdown. De Portugese dienst voor toerisme heeft Ecorkhotel het ‘Clean & Safe’ label toegekend. Alle veiligheidsmaatregelen worden er met de grootste zorg en precisie toegepast en voldoen aan de hoge eisen die het label stelt. De uitgestrekte suites en ruime tuin waarborgen de veiligheid van social distancing. Bovendien doneert Corc Yoga 5% van iedere boeking aan Desafio Jovem, de lokale partner voor mentale gezondheid in Portugal.

Door Luna Barbosa dos Santos.

Meer info vind je via deze link.

The Renewal

Ontdek nog meer artikels over ...