In de gouden winkeldriehoek van Knokke-Heist vind je altijd wat je zoekt.

Gouden driehoek

Sinds kort hebben de modeweken van Milaan, Parijs en New York er een klein broertje bij. Knokke-Heist, het shoppingwalhalla aan onze Noordzee, heeft sinds vorige week ook een eigen fashion week. Hierdoor hoeft de bruisende modestad absoluut niet meer onder te doen voor deze modegrootsteden. Ben je een ware fashionista? Of kuier je gewoonweg dolgraag langs alle prachtige etalages? In de gouden winkeldriehoek van Knokke-Heist vind je altijd wat je zoekt. Want deze bruisende stad aan de Noordzeekust ademt alles wat hip en nieuw is.

Je vindt er zowel gevestigde namen, exclusieve boutiques van luxemerken als blitse pop-ups stores die de stijlvolle Knokse straten kleuren. De winkels zijn open op zondag- en feestdagen en de gezellige terrassen en beachbars zijn altijd op wandelafstand. Al dat wandelen even moe? Geen probleem! Dankzij de elektrische shopping bus kan je al die winkelzakken even neerzetten en genieten van een rit door de centrumstraten van Knokke.

Morobé

Fraaie pumps, sandaaltjes, loafers en laarzen in de meest dromerige vormen, gemaakt van de meest kwalitatieve stoffen, dat is Morobé. Het op-en-top Belgisch merk werd in 2015 opgericht door de ontwerpster Virginie Morobé. Na haar verleden bij andere Belgische schoenlabels wilde Morobé zorgen voor een schoenmerk waardoor vrouwen zich nog beter in hun vel voelen. Het merk straalt eigentijdse elegantie uit, maar is toch 100% draagbaar. De collecties stralen moed uit en hebben hier een daar een toets rock- en roll. Na verschillende pop-ups gehad te hebben, settelde het Belgisch label definitief op de Kustlaan in Knokke.

Kustlaan 225, 8300 Knokke

Essentiel Antwerp

Kleur, kleur en nog eens kleur. Dat is hoe de eigentijdse en vrolijke collecties van het high-end Belgische modemerk Essentiel het best omschreven worden. Wat in 1999 begon met een kleine collectie van modieuze basisstukken, groeide in bijna 25 jaar tijd uit tot een kwalitatief modemerk dat er keer op keer in slaagt om prachtige, unieke collecties te lanceren. Essentiel belichaamt een trendy en hedendaagse garderobe, waarbij elk kledingstuk een eigen verhaal kent en zo goed als elke outfit naar een hoger niveau tilt.

Binnen de modewereld zijn niet enkel de kledingstukken van Essentiel uniek, ook de ontwerpster Inge Onsea kan omschreven worden als een pièce unique. Want het is dankzij haar creatieve geest dat het merk zo groot is geworden. Het Belgische merk richt zich op vrouwen van alle leeftijden en biedt creaties voor alle gelegenheden. Met een outfit van Essentiel straal je klasse uit. Wat zo leuk is aan dit modemerk? Bij Essentiel kan je terecht om het volledige plaatje af te maken. Match jouw Essentiel outfit met een paar kleurrijke schoenen en bijpassende accessoires!

Kustlaan 70, 8300 Knokke
Kustlaan 146a, 8300 Knokke

Scapa

Scapa is een klassevol merk dat door de jaren heen naam en faam heeft verworven. Het Belgische label heeft collecties voor zowel vrouwen, mannen en kinderen. Het verhaal van dit modehuis begon meer dan 50 jaar geleden, toen ontwerpster Arlette van Oost gestrand was op het Schotse eiland Orkney. Tijdens haar verblijf daar kwam ze in contact met lokale breisters. Hun vakmanschap en bedrevenheid inspireerden haar mateloos. Zo kwam ze met het idee om Scapa op te richten, een Belgisch modemerk met Schotse invloeden.

Het stijlvolle label heeft verscheidene winkels in de grootste modesteden van België en Europa. Toch spant de flagship store van Knokke hier duidelijk de kroon. In de winkels op de Zeedijk van het Zoute kan je genieten van een luxueuze winkelervaring in een prachtige winkel met adembenemend zich op de Noordzee.

Zeedijk-Het Zoute 774, 8300 Knokke
Zeedijk-Het Zoute 787, 8300 Knokke
Zeedijk-Het Zoute 789, 8300 Knokke
Zeedijk-Het Zoute 791, 8300 Knokke

Essentiel Antwerp
Natan – archive piece winter 2022
Essentiel Antwerp

Natan

Het alombekende Belgische modehuis Natan is al bijna 100 jaar een begrip in de modewereld in België, en ver daarbuiten. De prestigieuze ontwerper Edouard Vermeulen ontwerpt zowel tijdloze Haute Couture-stukken als eigentijdse kleding met een smaakvolle touch. Daarnaast biedt Natan een breed scala aan kledingstukken en accessoires aan die de essentie en de elegantie van het Belgische vakmanschap belichamen.

Kustlaan 150, 8300 Knokke

CKS

Eigen pit triomfeert, dat geldt ook voor het modemerk CKS. Zij ontwerpen kledij voor jonge meisjes, tieners en volwassen vrouwen. De tijdloze elegantie en unieke stijl van de collecties zorgen ervoor prachtige stuks die fungeren als ware eyecatchers, maar ook eindeloos met elkaar gecombineerd kunnen worden. De klassevolle snits, blitse designs en vrolijke kleuren zorgen er ook voor dat zowel jong als oud haar slag kan slaan bij dit hippe modemerk. De prachtige snits in kwaliteitsvolle stoffen zorgen ervoor dat deze stukken met de hipste kleuren en patronen een hele tijd meegaan en jarenlang kunnen gedragen worden.

Kustlaan 85, 8300 Knokke

Maison Delvaux

Met een handtas van Maison Delvaux heb je een kwalitatief Belgisch pronkstuk in handen. De geschiedenis van dit luxueuze handtassenmerk begon in 1829, exact één jaar voor de totstandkoming van het Koninkrijk België. Hierdoor zijn de lederwaren van La Maison ouder dan ons Belgenlandje. Creatief ontwerper Charles Delvaux richtte zijn modehuis op in Brussel. Ondertussen is Maison Delvaux al bijna twee eeuwen dé wereldwijde referentie in de luxe lederwaren. Dit is zo dankzij de savoir-faire, het vakmanschap en de uitmuntende kwaliteit van alle creaties.

Kustlaan 148b, 8300 Knokke

June21

June21 is een nieuw modemerk, opgericht door de jonge onderneemster Océane Neslany. Na het overdonderende succes van de pop-up winkel van vorig jaar, strijkt het hippe sieradenmerk June21 opnieuw neer in de Knokse winkelstraten. Dit jaar in een groot, statig pand dat aan het begin van de Kustlaan pronkt. Naast prachtige ringen, armbanden, kettingen en oorbellen shop je er ook leuke bikini’s, kimono’s en vanity bags. Dit jaar hokt het juwelenmerk samen met de prachtige knitwear van Leselles en de decoratie items van Olive.Antwerp.

Kustlaan 1, 8300 Knokke

De aantrekkingskracht van de zee valt met niets te vergelijken.

Voeten in het zand en hoofd in de wind

De lange, brede zandstranden van Knokke-Heist en haar deelgemeenten vormen het perfecte decor voor een unieke strandbeleving. Of je nu wil genieten van de ongerepte natuur- en vogelpracht in het Zwin, een kilometerslange wandeling wil maken langs de duinen, of wenst zwemmen in de Noordzee of in een van de recreatieve plassen, alles kan. De aantrekkingskracht van de zee valt met niets te vergelijken.

Tekst: Margot Domen
Foto’s: Kato Delrue

Het veelzijdig Knokke-Heist is dé bestemming voor een stijlvolle ervaring. Benieuwd naar wat deze parel aan de Noordzee nog  in petto heeft? Surf dan zeker naar de website www.myknokkeheist.be voor nog meer tips en andere adresjes.

Olive.Antwerp
Shopping Shuttle
June21

Ontdek nog meer artikels over ...