De historische gevel op Kipdorp mag er dan wel veelbelovend uitzien, hij verraadt in de verste verte nog niet welk schat zich in de voormalige bank erachter bevindt. Wanneer je Hotel FRANQ betreedt, word je eerst begroet door een overheerlijke geur, luttele seconden later gevolgd door de impressionante lobby. Met een fris glaasje prosecco in de hand krijg je even de tijd om het prachtige interieur en de monumentale architectuur in je op te nemen. Het hotel belooft al je zintuigen te prikkelen, en maakt dat vanaf het eerste warme ontvangst al waar.

(Lees verder onder de foto’s.)

Hotel Franq
Toch zijn het de glimlach en de hartelijkheid van alle medewerkers die het geheel echt compleet maken

Intieme grandeur

Ongeveer vijf jaar geleden werd het pand omgetoverd tot luxueus boetiekhotel, waar de authentieke elementen meer dan ooit tot hun recht komen. Marmer en glas, kunst en kleurrijke meubels vormen samen een uiterst elegant geheel. In elk hoekje schuilt er wel iets moois én in de kelder zelfs de voormalige bankkluis die in ere hersteld werd en vandaag dienstdoet als degustatieruimte. Toch zijn het de glimlach en de hartelijkheid van alle medewerkers die het geheel echt compleet maken.

Ook in onze Luxury Suite – net als de andere 38 kamers van het hotel – ontmoeten grandeur en intimiteit elkaar. De statige oude deuren te midden van de kamer wijzen de weg naar een persoonlijk welkomstbriefje op bed alsook huisgemaakte macarons. In deze huiselijke oase van luxe werd werkelijk aan alles gedacht: van het gekoelde water in de minibar tot de allerzachtste badjassen en slippers in de badkamer. Met de juiste sfeermuziek door de Marshall-speaker op het nachtkastje wordt het uitzicht op de historische Antwerpse gevel aan de overkant alleen maar dromeriger.

(Lees verder onder de foto’s.)

Hotel Franq
Hotel Franq
In het stijlvolle sterrenrestaurant FRANQ verwent chef Tim Meuleneire ook je smaakpapillen

Verwennen & verkennen

En de verwennerij hoeft daar niet op te houden: in het stijlvolle Restaurant FRANQ, bekroond met een Michelinster, verwent chef Tim Meuleneire ook je smaakpapillen met een Frans-Belgische keuken met zijn eigen, internationale accenten. Je luncht of dineert er zowel à la carte als met een vast menu voor €95, toepasselijk de ‘ontdekkingskluis’ genaamd. Wie hier geen reservatie kon strikken of liever wat bescheidener eet, kan daarvoor sinds kort ook terecht bij Gastrobar FRANQ.

Het gastronomische aanbod van Hotel FRANQ schept natuurlijk hoge verwachtingen voor het ontbijt, maar ook die worden de volgende ochtend meteen ingelost. Op het buffet vind je onder meer een brede waaier aan huisgemaakte confituren en granola, aan tafel serveren ze elk eitje dat je maar wenst. Al is voor ons de idyllische binnentuin waar je bij mooi weer je ontbijt kan nuttigen de echte verrassing van formaat.

Hoewel je het op het opvallend rustige terras even zou vergeten, bevindt Hotel FRANQ zich wel degelijk in het hart van ‘t Stad. In amper vijf minuten wandel je naar de Meir, in nog geen tien minuten naar de Groenplaats en de Grote Markt. Extra leuk: in het weekend (en tijdens vakantieperiodes elke dag) kan je tussen 10u en 18u van aan Kipdorp dwars door de indrukwekkende Handelsbeurs naar de Meir stappen. Zo ben je niet alleen nog sneller, maar kan je meteen ook een Antwerps monument bewonderen, hoewel wij ervan overtuigd zijn dat Hotel FRANQ zelf inmiddels ook tot die categorie behoort.

(Lees verder onder de foto’s.)

Hotel Franq

NIEUW: Expect the unexpected bij Hotel FRANQ

Op 31 augustus werd bij Hotel FRANQ de aftrap gegeven van een reeks unieke speakeasy-evenementen gegeven met een avond vol jivejazzmuziek, hapjes van sterrenchef Tim Meuleneire en heel veel champagne. Genodigden werden met een wachtwoord, dat ze ontvingen via een sms, naar de poort van FRANQ toegestuurd. Daar stond er een portier klaar om hen verder te begeleiden, als het correcte wachtwoord werd doorgegeven. Een eerste verrassing was een shotje van het mysterieuze, zwarte FRANQ water.

De speakeasy bar bevindt zich in het achterhuis van het hotel dat werd omgetoverd naar een roaring feestavond, back in the twenties. Dorst hadden de gasten zeker niet. De eerste toast van de avond gebeurde à la Leonardo DiCaprio met een coupe Telmont champagne. Maison Telmont werd in 1912 geboren uit een avant-garde standpunt. Sinds dit jaar investeert DiCaprio in het merk door een gedeelde passie voor de bescherming van het milieu. Verder werden de genodigden verwend met de legendarische Fish House punch, één van ’s werelds oudste cocktails van de Franse spirits groep Rémy Cointreau.

Het werd een avond om nooit te vergeten en er zullen nog meer memorabele avonden volgen. Het eerstvolgende speakeasy-evenement vindt plaats op 29 september. Verwacht je aan een avond met een exclusieve cocktailkaart en bites. Om een plekje te bemachtigen houd je best de website en sociale mediakanalen van Hotel FRANQ in de gaten. Wil je het achterhuis afhuren voor je eigen feest? Ook dat kan op aanvraag.

Door Rani Guinée.

Droom jij ook al van een verblijf bij Hotel FRANQ? Check dan zeker de website van dit verborgen pareltje voor alle info en boekingen. #stayjuned

Ontdek nog meer artikels over ...