Tanzania is altijd al een exclusievere bestemming an sich, maar dankzij de op maat samengestelde luxereis van Better Places geef je je safari nog net dat tikkeltje extra. Van een privé-chauffeur tot boetieklodges en met oog voor duurzaamheid. Ideaal voor een romantische huwelijksreis, alsook voor een onvergetelijke familietrip.

Safari met grote S

Op safari gaan is voor velen een once-in-a-lifetime ervaring, dus kan je het maar beter meteen goed doen. Met deze luxe Tanzania-reis geniet je dan ook achttien dagen lang van het mooiste wat het land te bieden heeft, en dit in alle rust, comfort en stijl. Hieronder enkele voordelen in een notendop:

 • Je verblijft in kleinschalige, duurzame accommodaties zoals boetiekhotels en (eco)lodges. Maaltijden zijn steeds inclusief bij je overnachtingen.
 • Je reist individueel in een ontspannen tempo. Verplaatsingen gebeuren met je eigen prové-safariwagen inclusief chauffeur/gids.
 • Op het programma staan ook tal van privé-excursies en tours, waardoor je zelf op ontdekking kan gaan, weg van de massa.
 • Tijdens de reis zijn de lokale reisexperts van Better Places steeds bereikbaar via WhatsApp of telefoon. Zo sta je er nooit alleen voor!
 • Ook duurzaamheid staat centraal tijdens je safari, van excursies die de lokale economie steunen tot herbruikbare verpakkingen.

(Lees verder onder de foto’s.)

Tanzania

Een rondreis op maat

Een bezoek aan de hoogtepunten van de wildparken in Tanzania, zoals Lake Manyara, Ngorongoro-krater en de bekende Serengeti mag uiteraard niet ontbreken tijdens je trip. Maar wat kan er zo nogal deel uitmaken van je reisroute? Elke rondreis op maat wordt bij Better Places samengesteld met behulp van lokale, Nederlandstalige reisexperts, en voor Tanzania zijn dat Karin en Astrid die er zelf al jaren wonen. Zij delen alvast hun vijf beste reistips ter inspiratie:

 • Tarangire National Park is een kleiner, en minder bekend park en daarom net de perfecte plek om in alle rust the Big Five te spotten. Tarangire is vooral bekend vanwege haar enorme kuddes olifanten.
 • De beroemde wildparken van Tanzania optimaal beleven doe je dankzij een overnachting in een tented camp. De meeste nationale parken beschikken over prachtige tentenkampen waarbij je in alle luxe tussen de wilde dieren vertoeft.
 • Zanzibar is dé ideale plek om je reis af te sluiten, maar biedt nog zoveel meer dan paradijselijke stranden. De hoofdstad Stone Town, bijvoorbeeld, is met zijn smalle straatkes en unieke architectuur een van de betere reistips in Tanzania.
 • In de omgeving van het dorp Mto wa Mbu kan je mooie mountainbiketochten maken. Je fietst er door kleine dorpjes, wordt toegezwaaid door locals en moet regelmatig afstappen voor Maasai-krijgers die met hun vee de weg willen oversteken
 • Ook een bezoek aan een echte koffieplantage is een must-do. Vanuit Arusha kan je een daguitstap maken naar het dorp Nkoaranga, gelegen aan de voet van Mount Meru. Samen met een gids breng je een bezoek aan enkele lokale boeren en zie je hoe bananen, maïs en bonen worden verbouwd. Daarna neem je een kijkje bij een koffieplantage, waar je ziet hoe koffie wordt gemaakt, van het zaaien tot de oogst.

Toch nog niet overtuigd?

Check dan zeker de talloze positieve reviews en reiservaringen van andere reizigers die al eerder met Better Places naar Tanzania trokken. Hier alvast enkele voorbeelden die vast je laatste twijfels doen smelten als sneeuw voor de zon:

 • ‘Prachtige safarireis gemaakt door noord Tanzania. Het goede persoonlijke contact met Karin en Astrid resulteerde in een individuele reis die perfect bij ons paste. Zij hebben duidelijk heel goed naar onze wensen geluisterd en doordat zij zelf in het land wonen, kennen zij de lodges en gidsen goed. Zo koppelden ze ons aan een supergids, die niet alleen heel veel over landschap en zoogdieren weet, maar ook een ware vogelkenner én -spotter is. Precies wat wij hoopten. De lodges waren mooi en comfortabel, vooral de tented lodges zijn een heel bijzondere ervaring. Je wordt er één met de natuur. Tijdens de voorbereidingen op de reis werden onze tientallen vragen goed en snel beantwoord (vooral tijdens de pandemie met alle regeltjes erg prettig). Al met al een fantastische vakantie, aanrader en voor herhaling vatbaar.’ – Guust
 • ‘De reis naar Tanzania was super geregeld! Vooraf was het mogelijk om alle vragen te stellen die je graag wilde. En ook tijdens de vakantie werd er snel geantwoord op het moment dat er een vraag was. De chauffeur tijdens de safari was echt een topper! Mede door hem hebben wij de volledig Big 5 (na 15 jaar) gezien. De tentenkampen en lodges zijn kleinschalig, waardoor een persoonlijke benadering voorop staat. Wat heel erg bij ons past is de wijze waarop Better Places omgaat met respect voor mens, dier en natuur. Een volgende vakantie kijken we zeker weer bij Better Places.’ – Ferina

Foto’s: © Better Places.

Ontdek alle info en inspiratie over deze luxe Tanzania-reis op betterplaces.nl. Op zoek naar een rondreis op maat op een andere bestemming? Die vertrekt hier. #stayjuned

 

Ontdek nog meer artikels over ...