Goboony
Goboony
Goboony

Boek je camper zoals een hotelkamer
Een camper reserveren via Goboony is zoals een hotelkamer boeken: je zoekt een wagen met het juiste aantal bedden en het gewenste comfort, binnen jouw budget en regio. Je leest even de reviews, bekijkt de foto’s en boeken maar!
Wij kozen ons luxeverblijf op wielen bij ervaren kampeerders Frederik en Suzy uit Wachtebeke. Op de dag van vertrek konden we onze auto bij hen parkeren en gaf Suzy ons een uitgebreide rondleiding in de kraaknette motorhome. Een grote ruime wagen met een salon, een volledig ingerichte keuken met grote koelkast, een badkamer en plaats voor zeven personen om te slapen. De eigenaars zorgden dat het water en elektriciteit was aangevuld zodat onze vakantie zorgeloos kon beginnen.

Een roadtrip van de Hoge Kempen tot aan de kust
Zonder al te veel voorbereiding startten we ons Goboony avontuur. Omdat je in België en omstreken niet zomaar mag wildkamperen, hebben we telkens een dag vooraf gezocht naar een camperplaats. Afwisselend kozen we voor een camping en een camperparking, luxe en avontuur. Onze trip bracht ons door bos, stad en zee.

Goboony
Goboony

Wandelen in de Hoge Kempen
In het nationaal park Hoge Kempen in Limburg kan je eindeloos wandelen. Je kan er kiezen uit 440 km wandelroutes in 9 regio’s met stuk voor stuk prachtige natuur en bezienswaardigheden. Er zijn verschillende campings in de buurt, met of zonder zwembad, en je kan ook kamperen op de daarvoor aangeduide parking (Kattevennen) zonder voorzieningen. Dankzij de motorhome heb je steeds een douche en keuken bij, waar je ook beslist te overnachten. Het was telkens magisch wakker worden tussen de fluitende vogels in het bos.

Citytrip in Hasselt
Na ons verblijf in de campings van de Hoge Kempen, kozen we voor een parkeerplaats vlakbij Hasselt centrum, aan het rustige Kapermolenpark. Perfect gelegen om na een ontbijt-picknick in het park de Japanse tuin te bezoeken en vervolgens de stad in te trekken op verkenning. We klonken op het stralende weer in pop-up bar De Serre tussen de muren van het oude Begijnhof.
Na een gezellige vrouwendag in de stad kozen we voor een gastronomische vegan avond bij Lento Hasselt. Het 4-gangen menu, verrassende dessert en aangepaste dranken was de kers op onze Limburgse vlaai.

Afsluiten in de Algarve aan de Zeeuwse kust
Tussen Cadzand en Zoutelande ligt een lange duinenstrook evenwijdig aan bos en weilanden tot zo ver je maar kan kijken. We trotseerden de heuvelachtige wandelpaden vanaf Vlissingen en werden beloond met het pittoreske dorpje Zoutelande. Ook in deze streek kan je kiezen tussen een camperplaats met zicht op zee of gezellige luxueuze campings of resorts. Op onze eerste dag hadden we geluk bij ongeluk. Onvoorbereid zoals we waren, arriveerden we pas later op de avond aan de kust. Alle campings waren gesloten en de gratis plaatsen volzet. In onze laatste hoop, en bijna op weg terug naar België leidde de gps ons naar De Plantage.  Een verborgen pareltje te midden van fruitboomgaarden waar we toevallig een medewerker zagen lopen. Hij vertelde ons vriendelijk dat alle plaatsen bezet waren, maar dat we tussen de appelbomen van de uitverkochte camping mochten parkeren voor één nacht.
Na dat avontuur boekten we meteen ons volgende slaapplaats: Strandcamping De Groede. Dat voor een laatste dag wandelen en overnachten tussen Cadzand en Breskens. Zand tussen onze tenen, sproetjes op ons gezicht en kwispelende staartjes. Wij hebben met volle teugen genoten!

Door Elke Vanden Bossche.

Ook je campervakantie boeken bij Goboony? Dat kan via deze link.

Goboony

Ontdek nog meer artikels over ...